Składniki |
Sposób przygotowania
Przygotuj spód z herbatników, cukru i masła. Następnie ustaw rząd herbatników w pionie i poziomie. Wstaw do zamrażarki na 15 minut.
W międzyczasie przygotuj krem cytrynowy. W tym celu połącz w garnku żółtka, jajka i cukier. Następnie dodaj masło, sok i skórkę z cytryny. Dokładnie wymieszaj i zdejmij z palnika, kiedy krem zgęstnieje.
Do serka śmietankowego (1 kg), dodaj cukier, śmietankę i przygotowaną żelatynę (połącz ją z wodą).
Podziel masę na 4 miski. Do pierwszej dodaj śmietankę i ekstrakt waniliowy. Do drugiej toffi, do trzeciej krem cytrynowy, a do czwartej nutellę. Umieść masy w przegródkach.
Masę z toffi udekoruj przy pomocy orzechów włoskich, masę waniliową połącz z malinami, na masie z nutellę ułóż ferrero rocher, a na masie z kremem cytrynowym rozsmaruj po prostu więcej kremu cytrynowego. Wstaw do lodówki na min. 4 godziny.
|