Sylwester zbliża się wielkimi krokami, dlatego przychodzimy do Was z pomysłem na pyszne przekąski z użyciem kabanosów. Oryginalne, ciekawe i smaczne jednocześnie, dlatego nie możecie tego przegapić!
W naszym przepisie wykorzystaliśmy kabanosy francuskie Sokołów.
Składniki:
Porcje deska- 2 opakowania kabanosy francuskie Sokołów
- 3 szt. ciasto francuskie
- 1/3 szkl. czerwone pesto
- 100 g biały cheddar
- 1/3 szkl. pasta ajvar
- 1/3 szkl. musztarda rosyjska
- 2 łyżki miód
- 1 łyżka sezam
- 1/3 szkl. zielone pesto
Sposób przygotowania:
- Podziel ciasto na małe kwadraty, następnie w każdym polu zrób po 4 nacięcia. Na środku każdego kwadratu rozprowadź czerwone pesto.
- Ułóż żółty ser oraz kabanosy. Zwiń jak na zdjęciu poniżej i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Kolejny kawałek ciasta francuskiego podziel na drobne paseczki. Następnie rozprowadź na nich sos ajvar.
- Każdy paseczek owiń dookoła kabanosa i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Znów podziel ciasto francuskie na małe kwadraty. Na środku rozprowadź musztardę i ułóż po kawałku kabanosa.
- Zwiń jak na zdjęciu poniżej. Nie zapomnij o dodaniu miodu oraz ziaren sezamu. Ponownie wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Tym razem podziel ciasto na szerokie paski, a następnie na pół. Nie zapomnij dodać zielonego pesto i owinąć kabanosa każdym kawałkiem.
- Tak jak wcześniej wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
4 sposoby na przekąski z kabanosówPrzekąski bez kabanosów to jak sylwester bez szampana 🥂🎉 Z okazji najgorętszej imprezy w ciągu roku przygotowaliśmy niezwykły miks, w którym każdy znajdzie coś dla siebie 👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/241379
Posted by Pyszności on Friday, December 21, 2018