Kategorie Przekąski

4 sposoby na przekąski z kabanosów

Sylwester zbliża się wielkimi krokami, dlatego przychodzimy do Was z pomysłem na pyszne przekąski z użyciem kabanosów. Oryginalne, ciekawe i smaczne jednocześnie, dlatego nie możecie tego przegapić!

W naszym przepisie wykorzystaliśmy kabanosy francuskie Sokołów.

4 sposoby na przekąski z kabanosów1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
4 sposoby na przekąski z kabanosów
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje deska

Sposób przygotowania:

  1. Podziel ciasto na małe kwadraty, następnie w każdym polu zrób po 4 nacięcia. Na środku każdego kwadratu rozprowadź czerwone pesto.
    Podziel ciasto na małe kwadraty, następnie w każdym polu zrób po 4 nacięcia. Na środku każdego kwadratu rozprowadź czerwone pesto.
  2. Ułóż żółty ser oraz kabanosy. Zwiń jak na zdjęciu poniżej i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Ułóż żółty ser oraz kabanosy. Zwiń jak na zdjęciu poniżej i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  3. Kolejny kawałek ciasta francuskiego podziel na drobne paseczki. Następnie rozprowadź na nich sos ajvar.
    Kolejny kawałek ciasta francuskiego podziel na drobne paseczki. Następnie rozprowadź na nich sos ajvar.
  4. Każdy paseczek owiń dookoła kabanosa i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Każdy paseczek owiń dookoła kabanosa i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. Znów podziel ciasto francuskie na małe kwadraty. Na środku rozprowadź musztardę i ułóż po kawałku kabanosa.
    Znów podziel ciasto francuskie na małe kwadraty. Na środku rozprowadź musztardę i ułóż po kawałku kabanosa.
  6. Zwiń jak na zdjęciu poniżej. Nie zapomnij o dodaniu miodu oraz ziaren sezamu. Ponownie wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Zwiń jak na zdjęciu poniżej. Nie zapomnij o dodaniu miodu oraz ziaren sezamu. Ponownie wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  7. Tym razem podziel ciasto na szerokie paski, a następnie na pół. Nie zapomnij dodać zielonego pesto i owinąć kabanosa każdym kawałkiem.
    Tym razem podziel ciasto na szerokie paski, a następnie na pół. Nie zapomnij dodać zielonego pesto i owinąć kabanosa każdym kawałkiem.
  8. Tak jak wcześniej wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Tak jak wcześniej wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  9. Smacznego!
    Smacznego!
241379