4 sposoby na przekąski z kabanosów

Porcje
1deska
Porcje
1deska
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Podziel ciasto na małe kwadraty, następnie w każdym polu zrób po 4 nacięcia. Na środku każdego kwadratu rozprowadź czerwone pesto.
  2. Ułóż żółty ser oraz kabanosy. Zwiń jak na zdjęciu poniżej i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  3. Kolejny kawałek ciasta francuskiego podziel na drobne paseczki. Następnie rozprowadź na nich sos ajvar.
  4. Każdy paseczek owiń dookoła kabanosa i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. Znów podziel ciasto francuskie na małe kwadraty. Na środku rozprowadź musztardę i ułóż po kawałku kabanosa.
  6. Zwiń jak na zdjęciu poniżej. Nie zapomnij o dodaniu miodu oraz ziaren sezamu. Ponownie wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  7. Tym razem podziel ciasto na szerokie paski, a następnie na pół. Nie zapomnij dodać zielonego pesto i owinąć kabanosa każdym kawałkiem.
  8. Tak jak wcześniej wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  9. Smacznego!
4 sposoby na przekąski z kabanosów
4 sposoby na przekąski z kabanosów

Przekąski bez kabanosów to jak sylwester bez szampana 🥂🎉 Z okazji najgorętszej imprezy w ciągu roku przygotowaliśmy niezwykły miks, w którym każdy znajdzie coś dla siebie 👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/241379

Publiée par Pyszności sur Vendredi 21 décembre 2018