PrzepisPrzekąskiWsadził mięso do środka ananasa i zawinął go szynką. Efekt końcowy: TO przepis na grilla roku!

Wsadził mięso do środka ananasa i zawinął go szynką. Efekt końcowy: TO przepis na grilla roku!

Wsadził mięso do środka ananasa i zawinął go szynką. Efekt końcowy: TO przepis na grilla roku!
Frania
18.06.2015 00:21, aktualizacja: 02.06.2017 10:00

To danie ostatnimi czasy wzbudza wiele kontrowersji. Jedni uważają je za bombę kaloryczną i zamach na zdrowie, pozostali nie widzą problemu, aby raz na jakiś czas skosztować tego cudeńka. Sam ocenisz, do której grupy Ci bliżej. Dla mnie szczerze mówiąc to super pomysł podczas letniego grillowania, aby urozmaicić standardowe kiełbaski czy szaszłyki.

Obraz
Obraz
Obraz
Obraz

Składniki:

  1. 1 szt. ananas
  2. plastry szynka grube
  3. mięso według własnych preferencji np. filet z kurczaka
  4. przyprawy
  5. sok jabłkowy
Sposób przygotowania:
1. Najpierw obierz ananasa z twardej powłoki. Następnie odetnij górę i dół, wydrąż środek i przetnij owoc na pół.
2. Następnie włóż mięso do środka (takie, jakie odpowiada Ci najbardziej). Połącz połówki ananasa i przypraw je do smaku. Teraz owiń je mocno szynką.
3. Przysmak połóż na grillu, możesz także włożyć go do piekarnika. Należy go wówczas piec przy średniej temperaturze (około 130 stopni). Co jakiś czas możesz sprawdzać także środek, czy powoli dochodzi. Co 20 minut smaruj ananasa sokiem z jabłek, dzięki temu szynka będzie soczysta.
4. Zaufaj mi, że smakuje wyśmienicie. Wystarczy teraz pokroić w plastry i podać gościom. Sprawdzi się na każdej imprezie i zaskoczy niejedną osobą. Niebo w gębie. Oczywiście pamiętaj, aby nie jeść tego codziennie. Umiar we wszystkim wskazany. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także