Wsadził mięso do środka ananasa i zawinął go szynką. Efekt końcowy: TO przepis na grilla roku!

Sam ocenisz, do której grupy Ci bliżej. Dla mnie szczerze mówiąc to super pomysł podczas letniego grillowania, aby urozmaicić standardowe kiełbaski czy szaszłyki.

1

2

3

4

Wsadził mięso do środka ananasa i zawinął go szynką. Efekt końcowy: TO przepis na grilla roku!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Frania
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wsadził mięso do środka ananasa i zawinął go szynką. Efekt końcowy: TO przepis na grilla roku!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Najpierw obierz ananasa z twardej powłoki. Następnie odetnij górę i dół, wydrąż środek i przetnij owoc na pół.
  2. Następnie włóż mięso do środka (takie, jakie odpowiada Ci najbardziej). Połącz połówki ananasa i przypraw je do smaku. Teraz owiń je mocno szynką.
  3. Przysmak połóż na grillu, możesz także włożyć go do piekarnika. Należy go wówczas piec przy średniej temperaturze (około 130 stopni). Co jakiś czas możesz sprawdzać także środek, czy powoli dochodzi. Co 20 minut smaruj ananasa sokiem z jabłek, dzięki temu szynka będzie soczysta.
  4. Zaufaj mi, że smakuje wyśmienicie. Wystarczy teraz pokroić w plastry i podać gościom. Sprawdzi się na każdej imprezie i zaskoczy niejedną osobą. Niebo w gębie. Oczywiście pamiętaj, aby nie jeść tego codziennie. Umiar we wszystkim wskazany. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×