Arbuzowe lody domowej roboty dla malucha

Za oknem słoneczna pogoda, dlatego każdy z nas szuka ochłody. I w tej roli świetnie sprawdzą się arbuzowe lody. Genialne i zachwycające jednocześnie!
Zobacz także: Ciepłe lody z posypką domowej roboty
Składniki:
PorcjeI część
- 1/4 szt. arbuz
- 3 łyżki sok z cytryny
- 2 łyżki cukier
- 1/3 szkl. dropsy czekoladowe
II część
- 1/2 szkl. mleczko kokosowe
- 1 łyżka cukier
Sposób przygotowania:
- W blenderze połącz ze sobą arbuza, cukier i sok z cytryny.
- Umieść mieszankę w kubeczku, tworząc pierwszą warstwę. Do każdego kubeczka dosyp dropsy czekoladowe i przy pomocy łyżeczki porozmieszczaj je w środku.
- Wstaw do zamrażarki na 50 minut.
- W międzyczasie połącz ze sobą mleczko kokosowe i cukier. Dolej białą mieszankę do kubeczków na lody. Wstaw lody do zamrażarki na 15 minut.
- Czas na trzecią warstwę. W tym celu ponownie użyj blendera i połącz ze sobą kiwi oraz cukier.
- Umieść trzecią warstwę w kubeczkach. Dołóż patyczki i ponownie wstaw do zamrażarki na 3 godziny.
- Smacznego!
Komentarze