Kategorie Słodkości

Arbuzowe shoty XXL z wódki i galaretki – niezwykły sposób podawania alkoholu w letnie dni.

Jeżeli znudziło ci się podawania alkoholu w klasyczny sposób, mam dla ciebie coś znacznie ciekawszego – arbuzowe shoty XXL z wódki i galaretki.

Aby je wykonać, potrzebujesz jedynie czterech składników, a ich przygotowywanie na pewno zapewni ci sporą zabawę.

Takie shoty idealnie sprawdzą się podczas letnich dni. Kiedy twoi znajomi je zobaczą, na pewno będą bardzo pozytywnie zaskoczeni, ponieważ wyglądają naprawdę zjawiskowo.

Arbuzowe shoty XXL z wódki i galaretki - niezwykły sposób podawania alkoholu w letnie dni.1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Arbuzowe shoty XXL z wódki i galaretki - niezwykły sposób podawania alkoholu w letnie dni.
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje arbuz

Sposób przygotowania:

  1. Przekrój arbuza na pół i dokładnie wydrąż środek.
    Przekrój arbuza na pół i dokładnie wydrąż środek.
  2. Do miski wsyp galaretkę i żelatynę. Dolej dwoma litrami gotującej się wody i mieszaj przez 2 minuty.
    Do miski wsyp galaretkę i żelatynę. Dolej dwoma litrami gotującej się wody i mieszaj przez 2 minuty.
  3. Następnie do tej samej miski dolej wódkę. Mieszaj tak długo, aż składniki się dobrze połączą.
    Następnie do tej samej miski dolej wódkę. Mieszaj tak długo, aż składniki się dobrze połączą.
  4. Powstałą miksturę równomiernie rozlej do dwóch połówek arbuza.
    Powstałą miksturę równomiernie rozlej do dwóch połówek arbuza.
  5. Włóż arbuza do lodówki na 4 godziny.
    Włóż arbuza do lodówki na 4 godziny.
  6. Po 4 godzinach wyjmij z lodówki. Pokrój arbuza na mniejsze kawałeczki. I gotowe. Miłej degustacji!
    Po 4 godzinach wyjmij z lodówki. Pokrój arbuza na mniejsze kawałeczki. I gotowe. Miłej degustacji!
Arbuzowe shoty XXL z wódki i galaretki – niezwykły sposób podawania alkoholu w letnie dni.
95903