Arbuzowe shoty XXL z wódki i galaretki – niezwykły sposób podawania alkoholu w letnie dni.

Jeżeli znudziło ci się podawania alkoholu w klasyczny sposób, mam dla ciebie coś znacznie ciekawszego – arbuzowe shoty XXL z wódki i galaretki.
Aby je wykonać, potrzebujesz jedynie czterech składników, a ich przygotowywanie na pewno zapewni ci sporą zabawę.
Takie shoty idealnie sprawdzą się podczas letnich dni. Kiedy twoi znajomi je zobaczą, na pewno będą bardzo pozytywnie zaskoczeni, ponieważ wyglądają naprawdę zjawiskowo.
Sposób przygotowania:
- Przekrój arbuza na pół i dokładnie wydrąż środek.
- Do miski wsyp galaretkę i żelatynę. Dolej dwoma litrami gotującej się wody i mieszaj przez 2 minuty.
- Następnie do tej samej miski dolej wódkę. Mieszaj tak długo, aż składniki się dobrze połączą.
- Powstałą miksturę równomiernie rozlej do dwóch połówek arbuza.
- Włóż arbuza do lodówki na 4 godziny.
- Po 4 godzinach wyjmij z lodówki. Pokrój arbuza na mniejsze kawałeczki. I gotowe. Miłej degustacji!
Komentarze