PrzepisPrzekąskiAwokado z niespodzianką

Awokado z niespodzianką

Awokado z niespodzianką
Pyszności
05.07.2018 17:00, aktualizacja: 06.07.2018 08:32

Jeśli jesteście miłośnikami awokado, ten przepis z pewnością stanie się Waszym ulubionym ? Po prostu nie ma innej opcji!?

Składniki:

Główne składniki

  1. 1 szt. awokado
  2. 1 szt. jajko
  3. 1 szczypta sól
  4. 1 szczypta pieprz
  5. 4 plastry boczek

Sos

  1. 1 łyżeczka musztarda
  2. 80 ml oliwa z oliwek
  3. parmezan do dekoracji
  4. 40 ml ocet winny
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz
  7. 1 ząbek czosnek
  8. 1 łyżka estragon
Sposób przygotowania:

1. Podziel awokado na pół i usuń skórkę i pestkę.

Obraz

2. Przygotuj jajko w koszulce.

Obraz

3. Do połówki awokado włóż przygotowane jajko. Następnie obie części dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obraz

4. Przy pomocy boczku w plastrach owiń awokado dookoła. Następnie podsmaż z każdej strony na patelni.

Obraz

5. W międzyczasie przygotuj sos, łącząc ze sobą: ocet winny, sól, pieprz, czosnek, estragon, musztardę oraz oliwę z oliwek.

Obraz

6. Gotowe awokado skropl przygotowanym wcześniej sosem i posyp parmezanem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także