babeczki bananowe ze szpinakiem
Kategorie Blender kielichowyPrzepisySłodkości

Babeczki bananowe ze szpinakiem

Babeczki bananowe ze szpinakiem to szybki, sprawdzony i mega prosty w przygotowaniu deser dla całej rodziny. W naszych kuchniach gości bardzo często, dlatego też jesteśmy pewni, że u Ciebie będzie podobnie 😉

W przygotowaniu szpinaku do naszych babeczek pomógł nam blender marki Philips.

Zobacz także: Mus malinowy w formie deseru na zimno

Babeczki bananowe ze szpinakiem12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Babeczki bananowe ze szpinakiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze zmiksuj ze sobą mleko migdałowe i świeży szpinak.
    W blenderze zmiksuj ze sobą mleko migdałowe i świeży szpinak.
  2. Po chwili dodaj do urządzenia banana i olej kokosowy.
    Po chwili dodaj do urządzenia banana i olej kokosowy.
  3. Na koniec koniec nie zapomnij również o jajkach i ekstrakcie waniliowym.
    Na koniec koniec nie zapomnij również o jajkach i ekstrakcie waniliowym.
  4. Czas połączyć suche składniki: mąkę pełnoziarnistą, cukier brązowy oraz kokosowy, proszek do pieczenia, cynamon, sól i sodę oczyszczoną.
    Czas połączyć suche składniki: mąkę pełnoziarnistą, cukier brązowy oraz kokosowy, proszek do pieczenia, cynamon, sól i sodę oczyszczoną.
  5. Połącz teraz mokre i suche składniki.
    Połącz teraz mokre i suche składniki.
  6. Uzyskaną mieszankę rozprowadź w formie na babeczki. Piecz je przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Uzyskaną mieszankę rozprowadź w formie na babeczki. Piecz je przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!
Babeczki bananowe ze szpinakiem

Wiosna w pełni, dlatego w naszej kuchni nie mogło zabraknąć zielonych babeczek ❤️PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/296785

Opublikowany przez Pyszności Piątek, 8 maja 2020
296785