Babeczki bananowe ze szpinakiem to szybki, sprawdzony i mega prosty w przygotowaniu deser dla całej rodziny. W naszych kuchniach gości bardzo często, dlatego też jesteśmy pewni, że u Ciebie będzie podobnie 😉
W przygotowaniu szpinaku do naszych babeczek pomógł nam blender marki Philips.
Zobacz także: Mus malinowy w formie deseru na zimno
Składniki:
Porcje- 1 szt. banan
- 250 g szpinak
- 3/4 szkl. mleko migdałowe
- 2 szkl. mąka pełnoziarnista owsiana
- 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
- 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamon
- 1/3 szkl. cukier kokosowy
- 3 łyżki olej kokosowy
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
- 3 szt. jajka
- 1 szczypta sól
- 1/3 szkl. cukier brązowy
Sposób przygotowania:
- W blenderze zmiksuj ze sobą mleko migdałowe i świeży szpinak.
- Po chwili dodaj do urządzenia banana i olej kokosowy.
- Na koniec koniec nie zapomnij również o jajkach i ekstrakcie waniliowym.
- Czas połączyć suche składniki: mąkę pełnoziarnistą, cukier brązowy oraz kokosowy, proszek do pieczenia, cynamon, sól i sodę oczyszczoną.
- Połącz teraz mokre i suche składniki.
- Uzyskaną mieszankę rozprowadź w formie na babeczki. Piecz je przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Babeczki bananowe ze szpinakiemWiosna w pełni, dlatego w naszej kuchni nie mogło zabraknąć zielonych babeczek ❤️PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/296785
Posted by Pyszności on Friday, May 8, 2020