Babeczki marchewkowe to gotowa receptura na zdrową i pyszną przekąskę. Zresztą za moment sama się przekonasz 😉 Zakochasz się w nich od pierwszego kęsa 😍
Zobacz także: Zapiekana owsianka z brzoskwiniami
Składniki:
Porcje- 2 szt. marchewki
- 2 szkl. płatki owsiane
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamon
- 2 szt. jajka
- 1 szt. jabłko
- 250 ml mleko migdałowe
- 1,5 łyżki olej kokosowy
- 1 szczypta sól
- 1/3 szkl. rodzynki
- 1/3 szkl. orzechy włoskie lub pekan
- 1/2 szkl. wiórki kokosowe
- 1/3 szkl. miód
Sposób przygotowania:
- Zetrzyj na tarce marchewkę i jabłko.
- W osobnej misce połącz: jajka, miód, olej kokosowy i mleko.
- Do mokrej mieszanki dodaj: płatki owsiane, marchewkę, jabłko, orzechy, wiórki kokosowe, rodzynki, cynamon, proszek do pieczenia i sól.
- Dokładnie wymieszaj i przełóż mieszankę do papilotów na muffinki. Teraz piecz przez 30 minut, temp. 170 stopni Celsjusza.
- Smacznego!
Marchewkowe babeczki 😍Wyczarowaliśmy ostatnio w naszej kuchni pyszne babeczki marchewkowe 😍 Oczywiście w lżejszej formie 😉PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/300282
Posted by Pyszności Fit on Friday, August 14, 2020