PrzepisWystrzałowe babeczki na Sylwestra z kremem maślanym

Wystrzałowe babeczki na Sylwestra z kremem maślanym

Wystrzałowe babeczki na Sylwestra z kremem maślanym
Pyszności
27.12.2019 12:00, aktualizacja: 16.08.2020 14:44

Pomysł na wystrzałowe babeczki na Sylwestra zawsze się przyda. Tym razem mamy dla Was propozycje z kremem maślanym z brokatem w tle. Czego chcieć więcej?

W przygotowaniu babeczek pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips z trzepaczką

Składniki:

Babeczki

  1. 180 ml woda gazowana
  2. 250 g mąka
  3. 5 łyżek kakao
  4. 120 ml olej
  5. 1/3 szkl. cukier
  6. 3/4 szkl. dropsy czekoladowe
  7. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  8. 2 szt. jajka

Krem maślany

  1. 2 łyżki ekstrakt waniliowy
  2. 2 łyżki mleko
  3. 300 g masło miękkie
  4. 600 g cukier puder

Pozostałe składniki

  1. pisak z jadalnym brokatem do dekoracji
  2. 1/3 szkl. marmolada ulubiony smak

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od połączenia jajek, oleju i wody gazowanej. Następnie zacznij dodawać stopniowo cukier.

Obraz

2. Nie zapomnij dodać także mąkę, kakao, proszek do pieczenia i dropsy czekoladowe.

Obraz

3. Wypełnij papilotki na muffiny do połowy. Następnie dodaj marmoladę i ponownie mieszankę z dropsami czekoladowymi.

Obraz

4. Piecz babeczki przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). W międzyczasie przygotuj krem maślany, łącząc ze sobą masło, cukier puder, ekstrakt waniliowy i mleko. Rozprowadź powstały krem na ostudzonych babeczkach.

Obraz

5. Następnie przy pomocy pisaka zrób cyferki na wierzchu babeczek. I gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także