Wystrzałowe babeczki na Sylwestra z kremem maślanym

Pomysł na wystrzałowe babeczki na Sylwestra zawsze się przyda. Tym razem mamy dla Was propozycje z kremem maślanym z brokatem w tle. Czego chcieć więcej?

W przygotowaniu babeczek pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips z trzepaczką

Zobacz także: Ciastka świąteczno-sylwestrowe z likierem kawowym

Wystrzałowe babeczki na Sylwestra z kremem maślanym12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wystrzałowe babeczki na Sylwestra z kremem maślanym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Babeczki
Krem maślany
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od połączenia jajek, oleju i wody gazowanej. Następnie zacznij dodawać stopniowo cukier.
    Zacznij od połączenia jajek, oleju i wody gazowanej. Następnie zacznij dodawać stopniowo cukier.
  2. Nie zapomnij dodać także mąkę, kakao, proszek do pieczenia i dropsy czekoladowe.
    Nie zapomnij dodać także mąkę, kakao, proszek do pieczenia i dropsy czekoladowe.
  3. Wypełnij papilotki na muffiny do połowy. Następnie dodaj marmoladę i ponownie mieszankę z dropsami czekoladowymi.
    Wypełnij papilotki na muffiny do połowy. Następnie dodaj marmoladę i ponownie mieszankę z dropsami czekoladowymi.
  4. Piecz babeczki przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). W międzyczasie przygotuj krem maślany, łącząc ze sobą masło, cukier puder, ekstrakt waniliowy i mleko. Rozprowadź powstały krem na ostudzonych babeczkach.
    Piecz babeczki przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). W międzyczasie przygotuj krem maślany, łącząc ze sobą masło, cukier puder, ekstrakt waniliowy i mleko. Rozprowadź powstały krem na ostudzonych babeczkach.
  5. Następnie przy pomocy pisaka zrób cyferki na wierzchu babeczek. I gotowe!
    Następnie przy pomocy pisaka zrób cyferki na wierzchu babeczek. I gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×