×

Wystrzałowe babeczki na Sylwestra z kremem maślanym

Pomysł na wystrzałowe babeczki na Sylwestra zawsze się przyda. Tym razem mamy dla Was propozycje z kremem maślanym z brokatem w tle. Czego chcieć więcej?

W przygotowaniu babeczek pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips z trzepaczką

Zobacz także: Ciastka świąteczno-sylwestrowe z likierem kawowym

Wystrzałowe babeczki na Sylwestra z kremem maślanym12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wystrzałowe babeczki na Sylwestra z kremem maślanym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Babeczki
Krem maślany
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od połączenia jajek, oleju i wody gazowanej. Następnie zacznij dodawać stopniowo cukier.
    Zacznij od połączenia jajek, oleju i wody gazowanej. Następnie zacznij dodawać stopniowo cukier.
  2. Nie zapomnij dodać także mąkę, kakao, proszek do pieczenia i dropsy czekoladowe.
    Nie zapomnij dodać także mąkę, kakao, proszek do pieczenia i dropsy czekoladowe.
  3. Wypełnij papilotki na muffiny do połowy. Następnie dodaj marmoladę i ponownie mieszankę z dropsami czekoladowymi.
    Wypełnij papilotki na muffiny do połowy. Następnie dodaj marmoladę i ponownie mieszankę z dropsami czekoladowymi.
  4. Piecz babeczki przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). W międzyczasie przygotuj krem maślany, łącząc ze sobą masło, cukier puder, ekstrakt waniliowy i mleko. Rozprowadź powstały krem na ostudzonych babeczkach.
    Piecz babeczki przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). W międzyczasie przygotuj krem maślany, łącząc ze sobą masło, cukier puder, ekstrakt waniliowy i mleko. Rozprowadź powstały krem na ostudzonych babeczkach.
  5. Następnie przy pomocy pisaka zrób cyferki na wierzchu babeczek. I gotowe!
    Następnie przy pomocy pisaka zrób cyferki na wierzchu babeczek. I gotowe!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

corstini cotto z pesto

Crostini cotto z pesto z rukoli

Crostini cotto z pesto z rukoli i nie potrzebujesz nic więcej, aby zaserwować swoim bliskim przepyszną kolację. Ślinka cieknie od samego patrzenia! Pesto z rukoli do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze ręcznym On the Go marki Philips. Zobacz także: Roladki z kurczaka z duszonym porem

babeczki leśny mech

Babeczki leśny mech

Babeczki leśny mech to nasz sprawdzony patent na genialny deser na każdą okazję. Świetnie sprawdzą się zarówno na imprezie urodzinowej, jak i kameralnym spotkaniu rodzinnym. Za każdym razem robią furorę! Szpinak do naszych babeczek przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Deser jogurtowy z truskawek

Pieczony pasztet wegański

Pieczony pasztet wegański stanie się Twoim ulubionym. Wystarczy, że raz go skosztujesz, a od razu staniesz się jego ogromną fanką. Palce lizać! Nasz pasztet przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips. Zobacz także: Jajka faszerowane na 3 sposoby 

wege kiełbasa na wielkanocny stół

Wege kiełbasa na wielkanocny stół

Wege kiełbasa na wielkanocny stół – i nie potrzebujesz nic więcej, aby zaskoczyć swoich bliskich pyszną ucztą. Ślinka cieknie od samego patrzenia! Naszą kiełbasę przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips. Zobacz także: Pesto koperkowe z zoodlowaną cukinią

wege pasta z ciecierzycy

Wege pasta z ciecierzycy

Wege pasta z ciecierzycy to nasza kolejna propozycja na wielkanocny stół. Możesz połączyć ją m.in. z ugotowanymi na twardo jajkami. Twoi bliscy będą zachwyceni. Naszą pastę przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips. Zobacz także: Jajka faszerowane na 3 sposoby  

tiramisu w nowej odsłonie

Tiramisu w nowej odsłonie

Tiramisu to chyba najbardziej znany deser na całym świecie. Nic więc dziwnego, że na przestrzeni lat powstało wiele wariacji na jego temat. My również postanowiliśmy zaszaleć i oto co nam wyszło 😍 W przygotowaniu deseru pomógł nam blender ręczny OnTheGo marki Philips. Zobacz także: Malinowy sernik na spodzie z herbatników

zamknij