in

Babeczki raffaello

Mamy ogromną słabość do raffaello, dlatego też postanowiliśmy połączyć je z babeczkami. W ten oto sposób powstał idealny deser, któremu nie potrafimy powiedzieć nie 👍

Babeczki rafaello - slodkości
Babeczki rafaello - slodkości
12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Babeczki
Lukier

Sposób przygotowania:

  1. Połącz w misce mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól oraz miękkie masło.
    Połącz w misce mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól oraz miękkie masło.
  2. Jako kolejny składnik dodaj mleko (60 ml).
    Jako kolejny składnik dodaj mleko (60 ml).
  3. W kolejnej misce połącz resztę mleka, jajko i ekstrakt waniliowy. Płynną mieszankę dodaj do sypkiego miksu i mieszaj, aż do połączenia.
    W kolejnej misce połącz resztę mleka, jajko i ekstrakt waniliowy. Płynną mieszankę dodaj do sypkiego miksu i mieszaj, aż do połączenia.
  4. Wypełnij papilotki do połowy. Następnie w każdej babeczce umieść po jednym raffaello. Przykryj każdą kokosową kulkę wcześniej przygotowaną mieszanką, po czym wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Wypełnij papilotki do połowy. Następnie w każdej babeczce umieść po jednym raffaello. Przykryj każdą kokosową kulkę wcześniej przygotowaną mieszanką, po czym wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj lukier, łącząc ze sobą: miękkie masło, serek śmietankowy, cukier puder oraz wiórka kokosowe.
    W międzyczasie przygotuj lukier, łącząc ze sobą: miękkie masło, serek śmietankowy, cukier puder oraz wiórka kokosowe.
  6. Przestudzone babeczki udekoruj lukrem. Nie zapomnij dodać także raffaello. Smacznego!
    Przestudzone babeczki udekoruj lukrem. Nie zapomnij dodać także raffaello. Smacznego!