Babeczki a’la Raffaello

Mamy ogromną słabość do raffaello, dlatego też postanowiliśmy połączyć je z babeczkami. W ten oto sposób powstał idealny deser, któremu nie potrafimy powiedzieć nie ?

Babeczki rafaello - slodkości12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Babeczki rafaello - slodkości
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Babeczki
Lukier

Sposób przygotowania:

  1. Połącz w misce mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól oraz miękkie masło.
    Połącz w misce mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól oraz miękkie masło.
  2. Jako kolejny składnik dodaj mleko (60 ml).
    Jako kolejny składnik dodaj mleko (60 ml).
  3. W kolejnej misce połącz resztę mleka, jajko i ekstrakt waniliowy. Płynną mieszankę dodaj do sypkiego miksu i mieszaj, aż do połączenia.
    W kolejnej misce połącz resztę mleka, jajko i ekstrakt waniliowy. Płynną mieszankę dodaj do sypkiego miksu i mieszaj, aż do połączenia.
  4. Wypełnij papilotki do połowy. Następnie w każdej babeczce umieść po jednym raffaello. Przykryj każdą kokosową kulkę wcześniej przygotowaną mieszanką, po czym wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Wypełnij papilotki do połowy. Następnie w każdej babeczce umieść po jednym raffaello. Przykryj każdą kokosową kulkę wcześniej przygotowaną mieszanką, po czym wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj lukier, łącząc ze sobą: miękkie masło, serek śmietankowy, cukier puder oraz wiórka kokosowe.
    W międzyczasie przygotuj lukier, łącząc ze sobą: miękkie masło, serek śmietankowy, cukier puder oraz wiórka kokosowe.
  6. Przestudzone babeczki udekoruj lukrem. Nie zapomnij dodać także raffaello. Smacznego!
    Przestudzone babeczki udekoruj lukrem. Nie zapomnij dodać także raffaello. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×