PrzepisDeseryBabeczki a'la Raffaello

Babeczki a'la Raffaello

Babeczki a'la Raffaello
Pyszności
15.03.2019 12:00, aktualizacja: 30.10.2019 21:08

Mamy ogromną słabość do raffaello, dlatego też postanowiliśmy połączyć je z babeczkami. W ten oto sposób powstał idealny deser, któremu nie potrafimy powiedzieć nie ?

Składniki:

Babeczki

  1. 60 g masło miękkie
  2. 140 g mąka
  3. 120 g cukier
  4. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  5. 1 szczypta sól
  6. 140 ml mleko
  7. 1 szt. jajko
  8. 1/4 łyżeczki ekstrakt waniliowy
  9. 12 szt. raffaello

Lukier

  1. 60 g serek śmietankowy
  2. 250 g cukier puder przesiany
  3. 2 łyżki wiórka kokosowe
  4. 30 g masło miękkie

Sposób przygotowania:

1. Połącz w misce mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól oraz miękkie masło.

Obraz

2. Jako kolejny składnik dodaj mleko (60 ml).

Obraz

3. W kolejnej misce połącz resztę mleka, jajko i ekstrakt waniliowy. Płynną mieszankę dodaj do sypkiego miksu i mieszaj, aż do połączenia.

Obraz

4. Wypełnij papilotki do połowy. Następnie w każdej babeczce umieść po jednym raffaello. Przykryj każdą kokosową kulkę wcześniej przygotowaną mieszanką, po czym wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

5. W międzyczasie przygotuj lukier, łącząc ze sobą: miękkie masło, serek śmietankowy, cukier puder oraz wiórka kokosowe.

Obraz

6. Przestudzone babeczki udekoruj lukrem. Nie zapomnij dodać także raffaello. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także