Babeczki sernikowe z borówką to prosty, sprawdzony i pyszny przepis na udany deser. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować te niesamowite cudeńka.
W przygotowaniu spodu naszych babeczek pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips.
Zobacz także: Masło orzechowe domowej roboty
Składniki:
PorcjeSpód
- 140 g herbatniki maślane
- 3 łyżki cukier puder
- 70 g masło roztopione
Masa serowa
- 500 g ser na sernik
- 2 szt. jajka
- 2,5 łyżki mąka kukurydziana
- 70 ml słodka śmietanka 30%
- 100 ml śmietana 18%
- 2 łyżeczki ekstarkt waniliowy
- 2 łyżeczki sok z cytryny
- 1 słoik dżem borówkowy
- 60 g brązowy cukier
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij do przygotowania spodu na babeczki. W tym celu połącz w blenderze: herbatniki, roztopione masło i cukier puder.
- Umieść mieszankę w foremkach na muffiny, po czym wstaw do lodówki.
- Czas na przygotowanie serowej mieszanki. W dużej misce zmiksuj jajka i cukier. Po chwili zacznij dodawać ser twarogowy. Jako kolejne składniki dodaj śmietankę 30%i śmietanę 18%.
- Nie zapomnij również o ekstrakcie waniliowym, soku z cytryny i mące kukurydzianej.
- Mieszankę przełóż do papilotek na muffiny. Na wierzchu dodaj po łyżeczce dżemu borówkowego i rozprowadź przy pomocy mini wykałaczki. Tak przygotowane babeczki wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Babeczki sernikowe z borówkąSernikowe babeczki i dżem borówkowy to naprawdę udany duet ❤️ Zresztą za chwilę sama się o tym przekonasz 👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/296124
Posted by Słodkości on Monday, May 4, 2020