Pyszne, domowe babeczki z ananasem i wiśnią – bardzo prosty i smaczny deser

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Dokładnie wymieszaj ze sobą 60 g roztopionego masła i 150 g cukru brązowego. Następnie powstałą mieszanką rozłóż do 6 foremek na babeczki.
  2. Do każdej foremki włóż po jednym plastrze ananasa i po jeden wiśni.
  3. Do miski włóż biały cukier, jajka i sok z ananasa. Ubij, a następnie dodaj mąkę. Ponownie ubij, a następnie dodaj proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj wszystko na niskich obrotach miksera.
  4. Powstałą masę rozłóż do 6 foremek na babeczki. Włóż foremki do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i piecz przez 25 minut.
  5. Po 25 minutach wyjmij gotowe ciasteczka z piekarnika.
  6. Smacznego!