PrzepisBabeczki z ciasta francuskiego z owocami

Babeczki z ciasta francuskiego z owocami

Babeczki z ciasta francuskiego z owocami
Pyszności
06.03.2020 12:00, aktualizacja: 16.08.2020 15:56

Babeczki z ciasta francuskiego z owocami to sprawdzony, smaczny i efektowny przepis na udany deser. Idealny na każdą okazję, dlatego koniecznie musisz go zapisać ?

W przygotowaniu kremu do babeczek pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips z trzepaczką.

Składniki:

Krem

  1. 300 ml śmietanka 30%
  2. 4 łyżki cukier puder
  3. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Dodatki

  1. mięta
  2. maliny
  3. borówki

Podstawowe składniki

  1. 2 szt. ciasto francuskie
  2. 2-3 łyżki cukier
  3. 1 szt. jajko

Czekoladowy miks

  1. 1/2 szkl. dropsy czekoladowe
  2. 1/2 szkl. śmietanka 30%

Sposób przygotowania:

1. Ułoż na blacie dwa arkusze ciasta francuskiego. Następnie wytnij koła i zrób delikatny obrys mniejszych kółek w środku.

Obraz

2. Rozprowadź roztrzepane jajko na ciasteczkach. Następnie posyp cukrem pudrem i wstaw do piekarnika na 12 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

3. W międzyczasie połącz w garnku na palniku śmietankę i dropsy czekoladowe.

Obraz

4. Przy pomocy łyżeczki zrób wgłębienia w ciasteczkach. Na spodzie rozprowadź odrobinę czekoladowej mieszanki.

Obraz

5. Teraz przygotuj krem. W tym celu zmiksuj śmietankę, cukier puder i ekstrakt waniliowy.

Obraz

6. Przy pomocy rękawa cukierniczego rozprowadź krem na babeczkach. Udekoruj przy pomocy owoców i świeżej mięty. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także