Babeczki z ciasta francuskiego z owocami

Porcje
15
Porcje
15
Składniki
Podstawowe składniki
Czekoladowy miks
Krem
Sposób przygotowania
  1. Ułoż na blacie dwa arkusze ciasta francuskiego. Następnie wytnij koła i zrób delikatny obrys mniejszych kółek w środku.
  2. Rozprowadź roztrzepane jajko na ciasteczkach. Następnie posyp cukrem pudrem i wstaw do piekarnika na 12 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie połącz w garnku na palniku śmietankę i dropsy czekoladowe.
  4. Przy pomocy łyżeczki zrób wgłębienia w ciasteczkach. Na spodzie rozprowadź odrobinę czekoladowej mieszanki.
  5. Teraz przygotuj krem. W tym celu zmiksuj śmietankę, cukier puder i ekstrakt waniliowy.
  6. Przy pomocy rękawa cukierniczego rozprowadź krem na babeczkach. Udekoruj przy pomocy owoców i świeżej mięty. Smacznego!
Babeczki z ciasta francuskiego z owocami
Babeczki z ciasta francuskiego z owocami

Nasze kremowe babeczki skrywają w sobie nie tylko pyszne owoce, ale i czekoladowy akcent ❤️👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/288454

Posted by Słodkości on Monday, March 2, 2020