Pyszne babeczki z kiełbasą, serem, korniszonami i cebulą

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych babeczek z kiełbasą, serem, korniszonami i cebulą.

Pyszne babeczki z kiełbasą, serem, korniszonami i cebulą6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne babeczki z kiełbasą, serem, korniszonami i cebulą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje babeczek

Sposób przygotowania:

  1. Posyp stół mąką, a następnie rozwałkuj na nim ciasto drożdżowe. Uformuj z niego okręgi, które będą większe niż miejsce w blaszce na babeczki.
    Posyp stół mąką, a następnie rozwałkuj na nim ciasto drożdżowe. Uformuj z niego okręgi, które będą większe niż miejsce w blaszce na babeczki.
  2. Ułóż okręgi z ciasta w blaszce na babeczki i delikatnie je dociśnij.
    Ułóż okręgi z ciasta w blaszce na babeczki i delikatnie je dociśnij.
  3. Do każdej babeczki nałóż kiełbaski śląskie z ketchupem i starty ser. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i piecz przez 15 minut.
    Do każdej babeczki nałóż kiełbaski śląskie z ketchupem i starty ser. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i piecz przez 15 minut.
  4. Po 15 minutach wyjmij babeczki z piekarnika. Na każdej z nich połóż drobno pokrojone korniszony i cebulę.
    Po 15 minutach wyjmij babeczki z piekarnika. Na każdej z nich połóż drobno pokrojone korniszony i cebulę.
  5. I gotowe.
    I gotowe.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×