Babeczki z kremem czekoladowym

Babeczki z kremem czekoladowym totalnie zawróciły nam w głowach 😍 Nie tylko świetnie smakują, ale są też mega proste w przygotowaniu. Takie przepisy zawsze warto mieć pod ręką ❤️



Zobacz także: Muffinki z borówkami pod kruszonką
Składniki:
Porcje- 160 ml mleko
- 160 g cukier
- 115 ml olej
- 2 szt. jajka duże
- 240 g mąka pszenna
- 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
- 2/3 szkl. krem czekoladowy
Sposób przygotowania:
- Połącz ze sobą mąkę i proszek do pieczenia.
- W drugiej misce połącz "mokre" składniki, a mianowicie: jajka, cukier i olej.
- Po chwili zacznij dodać stopniowo mąkę i mleko.
- Przełóż mieszankę do foremek. Teraz dodaj po łyżce kremu czekoladowego i za pomocą łyżeczki zrób "wir" na środku babeczki. Tak przygotowane babeczki wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze