Babeczki z tequilą

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie niezwykłych babeczek z tequilą.

Babeczki z tequilą6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Babeczki z tequilą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do ciasta na babeczki dodaj sok wyciśnięty z 1 limonki oraz startą skórkę z 1 limonki. Dobrze wymieszaj, a następne przełóż masę do foremek na babeczki. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i piecz przez 20 minut.
    Do ciasta na babeczki dodaj sok wyciśnięty z 1 limonki oraz startą skórkę z 1 limonki. Dobrze wymieszaj, a następne przełóż masę do foremek na babeczki. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i piecz przez 20 minut.
  2. Za pomocą miksera ubij ze sobą masło, cukier puder, sok z limonki i tequilę. Kiedy masa będzie jednolita, wyłącz mikser i przełóż ją do rękawa do dekoracji ciast.
    Za pomocą miksera ubij ze sobą masło, cukier puder, sok z limonki i tequilę. Kiedy masa będzie jednolita, wyłącz mikser i przełóż ją do rękawa do dekoracji ciast.
  3. Wyciśnij masę na wierzch każdej babeczki.
    Wyciśnij masę na wierzch każdej babeczki.
  4. Każdą babeczkę posyp pozostałą skórką z limonki i dodaj po kawałku plastra limonki. Smacznego!
    Każdą babeczkę posyp pozostałą skórką z limonki i dodaj po kawałku plastra limonki. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×