Składniki | Sposób przygotowania Za pomocą widelca lub moździerza dokładnie rozgnieć banany. Do bananów dodaj miód i olejek migdałowy. Dobrze wymieszaj. Do miski wsyp płatki owsiane, cynamon i sól. Wymieszaj, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły. Do płatków wlej mieszankę bananową i dokładnie wszystko wymieszaj. Uzyskaną masę przełóż do foremek na babeczki. Za pomocą palców, dociśnij płatki na środku foremek, aby powstała filiżanka. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 12 minut. Po 12 minutach wyjmij z piekarnika. Przełóż babeczki z foremek na talerz i poczekaj 10-20 minut, aż ostygną. Kiedy babeczki ostygną, do każdej z nich włóż po jednej łyżce jogurtu naturalnego. Teraz czas na wykonanie uśmiechu. W tym celu do każdej babeczki włóż po dwie borówki (oczka) oraz po jednej malinie (uśmiech). |