Babeczki z wiśniami

Jeśli chodzi o połączenie wiśni i ciasta kruchego, znam wiele pomysłów, ale te babeczki są po prostu przepyszne. Spróbuj sam!

Babeczki z wiśniami6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Babeczki z wiśniami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje babeczek

Sposób przygotowania:

  1. Do garnka wsyp: wiśnie, cukier, skrobię kukurydzianą i wlej wodę oraz sok z cytryny. Gotuj przez 10 minut co jakiś czas mieszając.
    Do garnka wsyp: wiśnie, cukier, skrobię kukurydzianą i wlej wodę oraz sok z cytryny.  Gotuj przez 10 minut co jakiś czas mieszając.
  2. W kruchym cieście wytnij okrągłe placki.
    W kruchym cieście wytnij okrągłe placki.
  3. Włóż je do formy na babeczki tak aby utworzyły małe miseczki.
    Włóż je do formy na babeczki tak aby utworzyły małe miseczki.
  4. Do każdej miseczki dodaj wcześniej przygotowane wiśnie.
    Do każdej miseczki dodaj wcześniej przygotowane wiśnie.
  5. Pozostałą część ciasta potnij na cienki paski, którymi wykończysz babeczki tworząc szachownicę jak na zdjęciu.
    Pozostałą część ciasta potnij na cienki paski, którymi wykończysz babeczki tworząc szachownicę jak na zdjęciu.
  6. Mleko wykorzystaj aby posmarować wierzch babeczek (ciasto się lekko nasączy). Możesz posypać je również grubym cukrem. Gdy babeczki będą gotowe, włóż je do piekarnika na 25 minut (175 stopni Celsjusza)
    Mleko wykorzystaj aby posmarować wierzch babeczek (ciasto się lekko nasączy). Możesz posypać je również grubym cukrem. Gdy babeczki będą gotowe, włóż je do piekarnika na 25 minut (175 stopni Celsjusza)
  7. Gotowe! Smacznego 😉
    Gotowe! Smacznego ;)

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×