Babeczki z ciasta francuskiego z nadzieniem serowo-szpinakowym

Poniżej zobaczysz instrukcję na wykonanie pysznych babeczek z ciasta francuskiego z nadzieniem serowo-szpinakowym i karczochami.

Babeczki z ciasta francuskiego z nadzieniem serowo-szpinakowym
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Babeczki z ciasta francuskiego z nadzieniem serowo-szpinakowym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do miski włóż posiekany szpinak, posiekane karczochy, czosnek, śmietanę, serek śmietankowy, starty parmezan (odłóż ok. 1 łyżkę do wykończenia), starty ser żółty, sól i pieprz. Dobrze wszystko wymieszaj, aby składniki się ze sobą połączyły.
    Do miski włóż posiekany szpinak, posiekane karczochy, czosnek, śmietanę, serek śmietankowy, starty parmezan (odłóż ok. 1 łyżkę do wykończenia), starty ser żółty, sól i pieprz. Dobrze wszystko wymieszaj, aby składniki się ze sobą połączyły.
  2. Pokrój ciasto francuskie na równej wielkości kwadraty.
    Pokrój ciasto francuskie na równej wielkości kwadraty.
  3. Umieść kwadraty w foremkach na babeczki i nałóż do nich po ok. 1 czubatej łyżce przygotowanego wcześniej nadzienia. Posyp z wierzchu pozostałym parmezanem i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 15 minut.
    Umieść kwadraty w foremkach na babeczki i nałóż do nich po ok. 1 czubatej łyżce przygotowanego wcześniej nadzienia. Posyp z wierzchu pozostałym parmezanem i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 15 minut.
  4. Po 15 minutach wyjmij babeczki z piekarnika i przełóż je na talerz.
    Po 15 minutach wyjmij babeczki z piekarnika i przełóż je na talerz.
  5. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×