Babeczkolody z borówkami
Dania
Ciasta i desery
,
Lody
Porcje
18
Porcje
18
Składniki
270
g
serek śmietankowy
1/2
szkl.
cukier puder
1
łyżka
sok z cytryny
1
łyżeczka
ekstrakt waniliowy
1
łyżeczka
skórka z cytryny
starta
1
szczypta
sól
2
szkl.
śmietanka 30%
18
szt.
ciastka maślane
1/2
słoika
borówki w syropie
Sposób przygotowania
W mikserze połącz ze sobą serek śmietankowy, cukier puder, sok z cytryny, ekstrakt waniliowy, skórkę z cytryny, sól oraz śmietankę.
W foremkach do muffinek ułóż kruche ciastka maślane.
Następnie rozprowadź w nich wcześniej przygotowaną mieszankę.
Dodaj borówki w syropie i zrób zygzak na wierzchu babeczek. Wstaw do zamrażarki na 4 godziny.
Smacznego!