Babka bananowa z płatkami owsianymi i orzechami włoskimi

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie babki bananowej z płatkami owsianymi i orzechami włoskimi.

1 PORCJA:

Kalorie: 404 kcal
Białka: 15g
Węglowodany: 70g
Tłuszcze: 10g

Babka bananowa z płatkami owsianymi i orzechami włoskimi5
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Babka bananowa z płatkami owsianymi i orzechami włoskimi
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje porcji

Sposób przygotowania:

  1. Zmiksuj ze sobą 3 banany pokrojone w plastry, jajka, syrop klonowy, proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy, sól i płatki owsiane.
    Zmiksuj ze sobą 3 banany pokrojone w plastry, jajka, syrop klonowy, proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy, sól i płatki owsiane.
  2. Uzyskaną masę przelej do foremki. Następnie dodaj posiekane orzechy włoskie i 1 banana pokrojonego w plastry.
    Uzyskaną masę przelej do foremki. Następnie dodaj posiekane orzechy włoskie i 1 banana pokrojonego w plastry.
  3. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 20 minut.
    Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 20 minut.
  4. Po 20 minutach wyjmij gotową babkę z piekarnika i pokrój ją na kawałki.
    Po 20 minutach wyjmij gotową babkę z piekarnika i pokrój ją na kawałki.
  5. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×