PrzepisDeseryBabka bananowa z płatkami owsianymi i orzechami włoskimi

Babka bananowa z płatkami owsianymi i orzechami włoskimi

Babka bananowa z płatkami owsianymi i orzechami włoskimi
Pyszności
27.02.2018 18:30, aktualizacja: 11.04.2018 16:06

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie babki bananowej z płatkami owsianymi i orzechami włoskimi.

1 PORCJA:

Kalorie: 404 kcal

Białka: 15g

Węglowodany: 70g

Tłuszcze: 10g

Składniki:

  1. 4 szt. banany pokrojone w plastry
  2. 2 szt. jajka
  3. 1/2 szklanki syrop klonowy
  4. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  5. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 2 szklanki płatki owsiane
  8. 1/3 szklanki orzechy włoskie posiekane
Sposób przygotowania:

1. Zmiksuj ze sobą 3 banany pokrojone w plastry, jajka, syrop klonowy, proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy, sól i płatki owsiane.

Obraz

2. Uzyskaną masę przelej do foremki. Następnie dodaj posiekane orzechy włoskie i 1 banana pokrojonego w plastry.

Obraz

3. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 20 minut.

Obraz

4. Po 20 minutach wyjmij gotową babkę z piekarnika i pokrój ją na kawałki.

Obraz
5. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także