in ,

Babka w niecodziennej odsłonie

Tym razem przygotowaliśmy dla Was oryginalną babkę z mięsnym farszem. To prawdziwa gratka dla wszystkich miłośników mięsnych smakołyków. Oprócz kurczaka w tym niecodziennym połączeniu znajdziecie również boczek 🙂

Babka w niecodziennej odsłonie
Babka w niecodziennej odsłonie
10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą zmielonego kurczaka, bułkę tartą, jajka, cebulę, czosnek, sól i paprykę w proszku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą zmielonego kurczaka, bułkę tartą, jajka, cebulę, czosnek, sól i paprykę w proszku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  2. W kolejnej misce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, szczypiorek, pietruszkę, kukurydzę oraz mozzarellę.
    W kolejnej misce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, szczypiorek, pietruszkę, kukurydzę oraz mozzarellę.
  3. W formie na babkę ułóż plastry boczku. Następnie nałóż połowę mięsnej mieszanki.
    W formie na babkę ułóż plastry boczku. Następnie nałóż połowę mięsnej mieszanki.
  4. Kolejną warstwę stwórz przy pomocy farszu z serka śmietankowego. Następnie ponowie utwórz drugą warstwę z mięsa i zawiń boczek do środka.
    Kolejną warstwę stwórz przy pomocy farszu z serka śmietankowego. Następnie ponowie utwórz drugą warstwę z mięsa i zawiń boczek do środka.
  5. Przykryj całość folią aluminiową i wstaw do piekarnika na godzinę (180 stopni Celsjusza).
    Przykryj całość folią aluminiową i wstaw do piekarnika na godzinę (180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!