Babka wielkanocna

Porcje
1
Porcje
1
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W misce wymieszaj suche składniki: mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia.
  2. Przy pomocy miksera połącz jajka i cukier. Kiedy uzyskasz puszystą mieszankę, zacznij dodawać stopniowo olej.
  3. Do mokrych składników dodaj suchą mieszankę i delikatnie połącz. Następnie przełóż do formy na babkę. Pamiętaj, aby wcześniej natłuścić formę, dzięki czemu nie będziesz mieć problemu z wyjęciem babki po upieczeniu.
  4. Babkę piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Gotowy wypiek możesz udekorować polewą czekoladową, lukrem domowej roboty lub cukrem pudrem.
  5. Tym razem postanowiłam udekorować swoją babkę przy pomocy czekolady i kolorowej posypki.