Babka z bakaliami

Odkąd pierwszy raz skosztowaliśmy tę babkę, nie chcemy jeść żadnej innej. To po prostu idealna kombinacja, w której znajdziesz dosłownie wszystko ?

Babka z bakaliami 12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Babka z bakaliami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W mikserze połącz ze sobą miękkie masło, cukier muscovado oraz jajka.
    W mikserze połącz ze sobą miękkie masło, cukier muscovado oraz jajka.
  2. Następnie dodaj mąkę oraz sok ananasowy.
    Następnie dodaj mąkę oraz sok ananasowy.
  3. Nie zapomnij dodać również mąki migdałowej, orzechów pekan, rodzynek, suszonych moreli i owoców kandyzowanych. Dokładnie wymieszaj.
    Nie zapomnij dodać również mąki migdałowej, orzechów pekan, rodzynek, suszonych moreli i owoców kandyzowanych. Dokładnie wymieszaj.
  4. Powstałą mieszankę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 2 godziny (temp. 140 stopni Celsjusza).
    Powstałą mieszankę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 2 godziny (temp. 140 stopni Celsjusza).
  5. Udekoruj babkę przy pomocy miodu i produktów, które użyłaś wcześniej. Smacznego!
    Udekoruj babkę przy pomocy miodu i produktów, które użyłaś wcześniej. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×