Bagietka faszerowana pieczarkami

Bagietka faszerowana pieczarkami idealnie sprawdzi się zarówno jako śniadanie, jak i kolacja. Nasi bliscy nie potrafią jej odmówić. I mogliby jeść ją na okrągło.



Zobacz także: Błyskawiczna zapiekanka z warzywami
Składniki:
Porcje- 1/3 szt. cebula
- 6 szt. pieczarki
- 1 łyżeczka majeranek
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 łyżeczka sól
- 2 łyżki mąka
- 1/2 szkl. śmietana 12 %
- 1/2 szkl. żółty ser
- 1/2 szt. natka pietruszki posiekana
Sposób przygotowania:
- Przygotuj na patelni farsz do bagietki. W tym celu podsmaż na patelni cebulę. Po chwili dodaj do niej: pieczarki, majeranek, sól oraz pieprz.
- Po chwili dodaj mąkę i śmietanę. Dokładnie wymieszaj.
- Teraz podziel bagietkę na mniejsze kawałki.
- W każdym elemencie zrób wgłębienie.
- Następnie umieść w środku wcześniej przygotowany farsz. Po czym posyp mieszanką z żółtego sera i posiekanej pietruszki. Tak przygotowane bagietki wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze