Bagietka faszerowana pieczarkami

bagietka faszerowana pieczarkami

Bagietka faszerowana pieczarkami idealnie sprawdzi się zarówno jako śniadanie, jak i kolacja. Nasi bliscy nie potrafią jej odmówić. I mogliby jeść ją na okrągło.

Zobacz także: Błyskawiczna zapiekanka z warzywami

Bagietka faszerowana pieczarkami3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bagietka faszerowana pieczarkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj na patelni farsz do bagietki. W tym celu podsmaż na patelni cebulę. Po chwili dodaj do niej: pieczarki, majeranek, sól oraz pieprz.
    Przygotuj na patelni farsz do bagietki. W tym celu podsmaż na patelni cebulę. Po chwili dodaj do niej: pieczarki, majeranek, sól oraz pieprz.
  2. Po chwili dodaj mąkę i śmietanę. Dokładnie wymieszaj.
    Po chwili dodaj mąkę i śmietanę. Dokładnie wymieszaj.
  3. Teraz podziel bagietkę na mniejsze kawałki.
    Teraz podziel bagietkę na mniejsze kawałki.
  4. W każdym elemencie zrób wgłębienie.
    W każdym elemencie zrób wgłębienie.
  5. Następnie umieść w środku wcześniej przygotowany farsz. Po czym posyp mieszanką z żółtego sera i posiekanej pietruszki. Tak przygotowane bagietki wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Następnie umieść w środku wcześniej przygotowany farsz. Po czym posyp mieszanką z żółtego sera i posiekanej pietruszki. Tak przygotowane bagietki wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×