PrzepisPrzekąskiPieczona bagietka z pietruszką, czosnkiem i parmezanem nadziewana kurczakiem i serem
Pieczona bagietka z pietruszką, czosnkiem i parmezanem nadziewana kurczakiem i serem
Pyszności
16.08.2016 17:29, aktualizacja: 30.04.2020 11:13Chciałbyś przyrządzić danie, którym zaskoczysz swoją rodzinę lub przyjaciół, ale kompletnie nie masz na nie pomysłu? Nie przejmuj się, ponieważ właśnie go znalazłeś.
W tym artykule chciałabym pokazać ci, jak przyrządzić pyszną pieczoną bagietkę z pietruszką, czosnkiem i parmezanem nadziewaną kurczakiem i serem. Twoje kubki smakowe oszaleją na punkcie tego dania!
Przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
- 1 szt. pierś z kurczaka
- 450 g mąka
- 1 łyżka parmezan starty
- 4 szt. jajka rozbite i rozmieszane
- 450 g bułka tarta
- 220 ml oleju
- 1 szt. bagietka duza
- 10-12 plastrów żółty ser
- 75 g masło roztopione
- 3 ząbki czosnek wyciśnięty
- 1 łyżka pietruszka posiekana
Sposób przygotowania:
1. Umyj pierś z kurczaka, a następnie pokrój ją w paski o grubości ok. 1 cm.
2. Teraz przystąpimy do panierowania. W tym celu każdy kawałek kurczaka namocz najpierw w mące, potem w jajku, a na koniec w bułce tartej.
3. Smacznego