Pieczona bagietka z pietruszką, czosnkiem i parmezanem nadziewana kurczakiem i serem

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Umyj pierś z kurczaka, a następnie pokrój ją w paski o grubości ok. 1 cm.
  2. Teraz przystąpimy do panierowania. W tym celu każdy kawałek kurczaka namocz najpierw w mące, potem w jajku, a na koniec w bułce tartej.
  3. Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią kawałki kurczaka. Smaż tak długo, aż z każdej strony kurczak będzie miał złoto-brązowy kolor. Następnie zdejmij patelnię z ognia i odsącz zbędny tłuszcz z kurczaka za pomocą ręcznika papierowego.
  4. Pokrój bagietkę na 3-4 części. Każdy powstały kawałek powinien mieć podobną długość, jak usmażone kawałki kurczaka. Wydrąż środek każdego kawałka bagietki.
  5. Ułóż dwa plastry żółtego sera tak, aby miały ok. 2,5 cm części wspólnej. Tam, gdzie się nakładają połóż pasek kurczaka, a następnie szczelnie zawiń ser wokół kurczaka. Powtórz tą samą czynność z pozostałym serem i kurczakiem.
  6. Do środka kawałków bagietki włóż po jednym ruloniku z kurczaka i sera.
  7. Kawałki bagietki pokrój na mniejsze i ułóż je na blaszce wyłożonej folią aluminiową.
  8. Do miski włóż roztopione masło, pietruszkę, parmezan i czosnek. Dokładnie wszystko wymieszaj, a następnie wierzch kawałków bagietek polej powstałą marynatą.
  9. Zawiń bagietkę w folię aluminiową i włóż ją do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 20 minut.
  10. Po 20 minutach wyjmij gotowe danie i odwiń je z folii aluminiowej.
  11. Smacznego