PrzepisPrzekąskiBagietka faszerowana śmietanowym nadzieniem z łososiem i pietruszką

Bagietka faszerowana śmietanowym nadzieniem z łososiem i pietruszką

Bagietka faszerowana śmietanowym nadzieniem z łososiem i pietruszką
Pyszności
24.10.2016 17:00, aktualizacja: 01.06.2017 12:50

W tym artykule chciałabym pokazać ci bardzo ciekawy przepis na bagietkę faszerowaną pysznym śmietanowym nadzieniem z łososiem i pietruszką.

Taka przekąska doskonale sprawdzi się jako przystawka na spotkaniu z rodziną lub przyjaciółmi. Prawdziwe pyszności!

Dokładny przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 1 szt. bagietka
  2. 130 g serek śmietankowy
  3. wędzony łosoś
  4. 2 łyżki natka pietruszki posiekana
  5. 2 łyżeczki musztarda
  6. sól
  7. pieprz
Sposób przygotowania:
1. Przekrój bagietkę na 3 części, a następnie wydrąż środek każdej z nich.
2. Do miski włóż serek śmietankowy, łososia, pietruszkę i musztardę. Dopraw według uznania solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszaj, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.
3. Za pomocą łyżki do każdej wydrążonej części bagietki nałóż przygotowany farsz.
4. Każdą nafaszerowaną część bagietki pokrój na mniejsze kawałki.
5. Gotowe kawałki połóż na talerzu.
6. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także