Zapiekana bagietka z masłem czosnkowym nadziewana mięsem mielonym i żółtym serem

W tym artykule pokażę ci świetny przepis na proste, ale za to bardzo smaczne danie. Będzie to zapiekana bagietka z masłem czosnkowym nadziewana mięsem mielonym i żółtym serem.

Nie traćmy więc czasu i jak najszybciej zabierzmy się do pracy.

Przepis poniżej.

Zapiekana bagietka z masłem czosnkowym nadziewana mięsem mielonym i żółtym serem3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekana bagietka z masłem czosnkowym nadziewana mięsem mielonym i żółtym serem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do miski włóż zmieloną wołowiną, 2 wyciśnięte ząbki czosnku, cebulę, 1/2 łyżeczki pieprzu i łyżeczkę soli. Dobrze wymieszaj. Z powstałej masy ulep steki.
    Do miski włóż zmieloną wołowiną, 2 wyciśnięte ząbki czosnku, cebulę, 1/2 łyżeczki pieprzu i łyżeczkę soli. Dobrze wymieszaj. Z powstałej masy ulep steki.
  2. Na patelni rozgrzej olej i włóż na nią steki z mięsa mielonego. Smaż z obydwóch stron tak długo, aż zmienią kolor na brązowy. Następnie zdejmij patelnię z ognia i odstaw steki do ostygnięcia.
    Na patelni rozgrzej olej i włóż na nią steki z mięsa mielonego. Smaż z obydwóch stron tak długo, aż zmienią kolor na brązowy. Następnie zdejmij patelnię z ognia i odstaw steki do ostygnięcia.
  3. Przekrój bagietkę na mniejsze części. Wydrąż środek każdej z nich.
    Przekrój bagietkę na mniejsze części. Wydrąż środek każdej z nich.
  4. Każdy stek z mięsa mielonego zawiń w plaster żółtego sera. Następnie nałóż zawinięte steki do wydrążonych kawałków bagietek.
    Każdy stek z mięsa mielonego zawiń w plaster żółtego sera. Następnie nałóż zawinięte steki do wydrążonych kawałków bagietek.
  5. Nafaszerowane bagietki pokrój na mniejsze kawałki i przełóż je na blaszkę do pieczenia.
    Nafaszerowane bagietki pokrój na mniejsze kawałki i przełóż je na blaszkę do pieczenia.
  6. Do miseczki włóż roztopione masło, 3 wyciśnięte ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Wymieszaj, a następnie za pomocą pędzelka nasmaruj tą mieszanką wierzch kawałków bagietek.
    Do miseczki włóż roztopione masło, 3 wyciśnięte ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Wymieszaj, a następnie za pomocą pędzelka nasmaruj tą mieszanką wierzch kawałków bagietek.
  7. Zawiń bagietkę w folię aluminiową i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 20 minut.
    Zawiń bagietkę w folię aluminiową i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 20 minut.
  8. Po 20 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika i przełóż je na talerz.
    Po 20 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika i przełóż je na talerz.
  9. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×