PrzepisPrzekąskiZapiekana bagietka z masłem czosnkowym nadziewana mięsem mielonym i żółtym serem

Zapiekana bagietka z masłem czosnkowym nadziewana mięsem mielonym i żółtym serem

Zapiekana bagietka z masłem czosnkowym nadziewana mięsem mielonym i żółtym serem
Pyszności
17.11.2016 17:04, aktualizacja: 23.06.2017 14:22

W tym artykule pokażę ci świetny przepis na proste, ale za to bardzo smaczne danie. Będzie to zapiekana bagietka z masłem czosnkowym nadziewana mięsem mielonym i żółtym serem.

Nie traćmy więc czasu i jak najszybciej zabierzmy się do pracy.

Przepis poniżej.

Składniki:

  1. 400 g wołowina mielona
  2. 5 zabków czosnek
  3. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  4. 1 szczypta pieprz
  5. 1 szczypta sól
  6. olej
  7. 1 szt. bagietka
  8. plastry ser żółty
  9. 100 g masło roztopione
  10. 2 łyżki natka pietruszki posiekana
Sposób przygotowania:
1. Do miski włóż zmieloną wołowiną, 2 wyciśnięte ząbki czosnku, cebulę, 1/2 łyżeczki pieprzu i łyżeczkę soli. Dobrze wymieszaj. Z powstałej masy ulep steki.
2. Na patelni rozgrzej olej i włóż na nią steki z mięsa mielonego. Smaż z obydwóch stron tak długo, aż zmienią kolor na brązowy. Następnie zdejmij patelnię z ognia i odstaw steki do ostygnięcia.
3. Przekrój bagietkę na mniejsze części. Wydrąż środek każdej z nich.
4. Każdy stek z mięsa mielonego zawiń w plaster żółtego sera. Następnie nałóż zawinięte steki do wydrążonych kawałków bagietek.
5. Nafaszerowane bagietki pokrój na mniejsze kawałki i przełóż je na blaszkę do pieczenia.
6. Do miseczki włóż roztopione masło, 3 wyciśnięte ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Wymieszaj, a następnie za pomocą pędzelka nasmaruj tą mieszanką wierzch kawałków bagietek.
7. Zawiń bagietkę w folię aluminiową i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 20 minut.
8. Po 20 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika i przełóż je na talerz.
9. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także