Bagietka z mięsnym farszem

bagietka z mięsnym farszem

Bagietka z piekarnika w naszej kuchni przeszła prawdziwą metamorfozę. Tym razem w pysznym pieczywie umieściliśmy mięsno-serowy farsz. Po prostu palce lizać!

W przygotowaniu farszu do naszych bagietek pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Zobacz także: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i serem

Bagietka z mięsnym farszem2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bagietka z mięsnym farszem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W robocie kuchennym połącz cebulę, czosnek i bazylię. Następnie dodaj mięso mielone, słodką paprykę, sól oraz pieprz.
    W robocie kuchennym połącz cebulę, czosnek i bazylię. Następnie dodaj mięso mielone, słodką paprykę, sól oraz pieprz.
  2. Podziel małe bagietki na pół i usuń końcówki. Teraz wydrąż środek pieczywa.
    Podziel małe bagietki na pół i usuń końcówki. Teraz wydrąż środek pieczywa.
  3. Po czym umieść w nim na przemian przygotowany mięsny farsz i mini mozzarelle.
    Po czym umieść w nim na przemian przygotowany mięsny farsz i mini mozzarelle.
  4. Wstaw bagietki do piekarnika na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza). Następnie dodaj po plastrze sera i wstaw ponownie do piekarnika. Tym razem na 5 minut.
    Wstaw bagietki do piekarnika na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza). Następnie dodaj po plastrze sera i wstaw ponownie do piekarnika. Tym razem na 5 minut.
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×