Bagietka z piekarnika z dodatkami

Bagietka z piekarnika to świetny pomysł na genialną kolację. Tym bardziej z kolorowymi i smacznymi dodatkami. Takie połączenia lubimy najbardziej! A Ty?



Zobacz także: Wegetariańskie falafele
Składniki:
Porcje szt.- 1 szt. bagietka
- 5 szt. szynka plastry
- 10 szt. ser żółty plastry
- 1/2 szt. ogórek szklarniowy
- 1 szt. pomidor
- 1/2 szt. czerwona cebula
- 1/3 szt. sałata lodowa
- 50 g masło miękkie
- 2 szt. ząbki czosnku
- 1 pęczek natka pietruszki posiekana
- 1/2 łyżeczki sól
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania mieszanki z masłem. W tym celu połącz: miękkie masło, ząbki czosnku, natkę pietruszki i sól.
- Podziel bagietkę na kilka części. Każdy element ponacinaj jeszcze wzdłuż.
- Rozprowadź masło czosnkowe na bagietce. Następnie dodaj plastry szynki i sera.
- Tak przygotowane bagietki wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Upieczone bagietki podawaj z sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem i czerwoną cebulą. Smacznego!
Komentarze