Bagietka z wołowiną, sosem barbecue, jalapeño, serem i masłem czosnkowym

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie bagietki z wołowiną, sosem barbecue, jalapeño, serem i masłem czosnkowym.

Bagietka z wołowiną, sosem barbecue, jalapeño, serem i masłem czosnkowym1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bagietka z wołowiną, sosem barbecue, jalapeño, serem i masłem czosnkowym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje bagietka

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią wołowinę. Kiedy będzie dosmażona, dodaj sos barbecue i dobrze wszystko wymieszaj.
    Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią wołowinę. Kiedy będzie dosmażona, dodaj sos barbecue i dobrze wszystko wymieszaj.
  2. Przekrój bagietkę na pół. Każdą połówkę rozkrój na 2 połowy. Do dwóch połówek nałóż usmażone mięso, posiekaną cebulę oraz plastry jalapeño.
    Przekrój bagietkę na pół. Każdą połówkę rozkrój na 2 połowy. Do dwóch połówek nałóż usmażone mięso, posiekaną cebulę oraz plastry jalapeño.
  3. Na koniec dodaj starty ser żółty i przykryj bagietki dwoma pozostałymi połówkami.
    Na koniec dodaj starty ser żółty i przykryj bagietki dwoma pozostałymi połówkami.
  4. W misce wymieszaj ze sobą masło, czosnek, pietruszkę i sól. Zduś za pomocą widelca.
    W misce wymieszaj ze sobą masło, czosnek, pietruszkę i sól. Zduś za pomocą widelca.
  5. Ułóż bagietki na blaszce i nasmaruj ich wierzch masłem czosnkowym. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez 15 minut.
    Ułóż bagietki na blaszce i nasmaruj ich wierzch masłem czosnkowym. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez 15 minut.
  6. Po 15 minutach wyjmij gotowe bagietki z piekarnika.
    Po 15 minutach wyjmij gotowe bagietki z piekarnika.
  7. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×