×

Bagietka czosnkowa faszerowana pysznym dipem

Bagietka to pieczywo, które wywodzi się z Francji. Została wymyślona przez piekarzy podczas wojny, ponieważ żołnierzom łatwiej było umieścić długą bułkę w kieszeni. Bagietka czasami nazywana jest także bułką francuską lub paryską.

Bardzo często używamy bagietek do wykonywania kanapek. Dzisiaj jednak pokażę ci, jak zrobić przepyszną bagietkę czosnkową faszerowaną dipem ze szpinakiem i karczochami. Próbowałam i polecam ją każdemu.

Bagietka czosnkowa faszerowana dipem ze szpinakiem i karczochami - Jakie to smaczne!6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bagietka czosnkowa faszerowana dipem ze szpinakiem i karczochami - Jakie to smaczne!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do miski włóż serek śmietankowy, startą mozzarellę, szpinak, karczochy i czosnek granulowany. Dokładnie wymieszaj.
    Do miski włóż serek śmietankowy, startą mozzarellę, szpinak, karczochy i czosnek granulowany. Dokładnie wymieszaj.
  2. Przekrój bagietkę na 3 części i za pomocą noża, wydrąż środek w każdej z nich.
    Przekrój bagietkę na 3 części i za pomocą noża, wydrąż środek w każdej z nich.
  3. Za pomocą łyżki, do każdej części bagietki nałóż przygotowany wcześniej farsz.
    Za pomocą łyżki, do każdej części bagietki nałóż przygotowany wcześniej farsz.
  4. Każdą nafaszerowaną część bagietki, przekrój na 3 części.
    Każdą nafaszerowaną część bagietki, przekrój na 3 części.
  5. Poukładaj kawałki bagietki na blaszce do pieczenia, wyłożonej folią aluminiową.
    Poukładaj kawałki bagietki na blaszce do pieczenia, wyłożonej folią aluminiową.
  6. Do miski włóż roztopione masło, posiekane ząbki czosnku i pietruszkę. Dokładnie wymieszaj.
    Do miski włóż roztopione masło, posiekane ząbki czosnku i pietruszkę. Dokładnie wymieszaj.
  7. Polej bagietkę przygotowanym sosem z masła, czosnku i pietruszki.
    Polej bagietkę przygotowanym sosem z masła, czosnku i pietruszki.
  8. Zawiń bagietkę w folię aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 15 minut.
    Zawiń bagietkę w folię aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 15 minut.
  9. Po 15 minutach wyjmij z piekarnika i odwiń z folii. I gotowe!
    Po 15 minutach wyjmij z piekarnika i odwiń z folii. I gotowe!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

bagietka faszerowana pieczarkami

Bagietka faszerowana pieczarkami

Bagietka faszerowana pieczarkami idealnie sprawdzi się zarówno jako śniadanie, jak i kolacja. Nasi bliscy nie potrafią jej odmówić. I mogliby jeść ją na okrągło. Zobacz także: Błyskawiczna zapiekanka z warzywami

jajka w mięsnej panierce

Jajka w mięsnej panierce

Jajka w mięsnej panierce to nasz sprawdzony patent na pyszną przekąskę na ciepło. Wystarczy, że raz ją skosztujesz, a na pewno pokochasz ją na zawsze. Naszą dzisiejszą przekąskę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips. Zobacz także: Krążki cebulowe Big Mac

przekąska z ciasta francuskiego z szynką i serem

Przekąska z ciasta francuskiego z szynką i serem

Przekąska z ciasta francuskiego z szynką oraz serem – i nie potrzebujesz nic więcej, aby sprawić swoim maluchom kulinarną niespodziankę. Ślinka cieknie od samego patrzenia! Zobacz także: Błyskawiczna zapiekanka z warzywami

placuszki bananowe

Placuszki bananowe

Placuszki bananowe to nasz sprawdzony przepis na szybką i mega prostą przekąskę na słodko. Kiedy je robimy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę. Zobacz także: Domowe lody jagodowe

krążki cebulowe big mac

Krążki cebulowe Big Mac

Nasze krążki cebulowe nawiązują dziś do kultowego Big Mac’a. Takiej kombinacji smakowej nie możesz przegapić. Po prostu palce lizać! Pyszne przekąski przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips. Zobacz także: Roladki z łososia ze szparagami

śniadaniowa bagietka

Śniadaniowa bagietka

Śniadaniowa bagietka to sprawdzony i szybki pomysł na pyszne śniadanie dla całej rodziny. Wystarczy niewiele, aby przygotować prawdziwą ucztę dla podniebienia. Zobacz także: Śniadanie w 4 minuty  

zamknij