Bagietka czosnkowa faszerowana dipem ze szpinakiem i karczochami – Jakie to smaczne!

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do miski włóż serek śmietankowy, startą mozzarellę, szpinak, karczochy i czosnek granulowany. Dokładnie wymieszaj.
  2. Przekrój bagietkę na 3 części i za pomocą noża, wydrąż środek w każdej z nich.
  3. Za pomocą łyżki, do każdej części bagietki nałóż przygotowany wcześniej farsz.
  4. Każdą nafaszerowaną część bagietki, przekrój na 3 części.
  5. Poukładaj kawałki bagietki na blaszce do pieczenia, wyłożonej folią aluminiową.
  6. Do miski włóż roztopione masło, posiekane ząbki czosnku i pietruszkę. Dokładnie wymieszaj.
  7. Polej bagietkę przygotowanym sosem z masła, czosnku i pietruszki.
  8. Zawiń bagietkę w folię aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 15 minut.
  9. Po 15 minutach wyjmij z piekarnika i odwiń z folii. I gotowe!