Wirtualna Polska

Bakłażan faszerowany komosą ryżową

bakłażan faszerowany komosą ryżowa

Co powiesz na bakłażan faszerowany w ciekawy sposób? Jeśli masz słabość do tego warzywa, propozycja kombinacji z komosą ryżową z pewnością przypadnie Ci do gustu ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Ostre kęski z kurczaka w fitowej wersji

Bakłażan faszerowany komosą ryżową4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bakłażan faszerowany komosą ryżową
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż ze sobą cebulę i czerwoną paprykę.
    Na patelni podsmaż ze sobą cebulę i czerwoną paprykę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Jako kolejne składniki dodaj: krojone pomidory, słodką paprykę, czosnek, kmin rzymski, paprykę ostrą, sól pieprz.
    Jako kolejne składniki dodaj: krojone pomidory, słodką paprykę, czosnek, kmin rzymski, paprykę ostrą, sól pieprz.
  3. Na samym końcu dodaj komosę ryżową oraz wodę. Dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 15 minut.
    Na samym końcu dodaj komosę ryżową oraz wodę. Dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 15 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Podziel bakłażan na pół (wzdłuż). Następnie ponacinaj go jak na zdjęciu poniżej.
    Podziel bakłażan na pół (wzdłuż). Następnie ponacinaj go jak na zdjęciu poniżej.
  5. W powstałych otworach umieść mieszankę z komosą ryżową. Przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika 15-20 minut (temperatura 180 stopni Celsjusza).
    W powstałych otworach umieść mieszankę z komosą ryżową. Przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika 15-20 minut (temperatura 180 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×