Bakłażan faszerowany komosą ryżową

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Na patelni podsmaż ze sobą cebulę i czerwoną paprykę.
  2. Jako kolejne składniki dodaj: krojone pomidory, słodką paprykę, czosnek, kmin rzymski, paprykę ostrą, sól pieprz.
  3. Na samym końcu dodaj komosę ryżową oraz wodę. Dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 15 minut.
  4. Podziel bakłażan na pół (wzdłuż). Następnie ponacinaj go jak na zdjęciu poniżej.
  5. W powstałych otworach umieść mieszankę z komosą ryżową. Przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika 15-20 minut (temperatura 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
Bakłażan faszerowany komosą ryżową

Bakłażan wszedł w spółkę z komosą ryżową, tworząc pyszną kolację 👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/257533

Posted by Pyszności Fit on Saturday, August 31, 2019