Bakłażan faszerowany pomidorkami i mozzarellą

Szukasz przepisu na pyszną przekąskę bez grama mięsa? Jeśli tak, trafiłeś w odpowiednie miejsce. Już za chwilę poznasz recepturę na genialne danie z bakłażanem w roli głównej. Same pyszności!

Bakłażan faszerowany pomidorkami i mozzarellą6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bakłażan faszerowany pomidorkami i mozzarellą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój bakłażana jak na zdjęciu poniżej.
    Pokrój bakłażana jak na zdjęciu poniżej.
  2. W misce zblenduj ze sobą sobą świeżą bazylię, oliwę z oliwek, parmezan, czosnek, sól i pieprz.
    W misce zblenduj ze sobą sobą świeżą bazylię, oliwę z oliwek, parmezan, czosnek, sól i pieprz.
  3. Powstałą mieszankę przelej do otworów w bakłażanie. Umieść w nich również plastry serka i pomidorki. Następnie posyp całe warzywo serem.
    Powstałą mieszankę przelej do otworów w bakłażanie. Umieść w nich również plastry serka i pomidorki. Następnie posyp całe warzywo serem.
  4. Włóż formę z bakłażanem do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piecz przez 40 minut.
    Włóż formę z bakłażanem do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piecz przez 40 minut.
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×