PrzepisPrzekąskiBakłażan faszerowany pomidorkami i mozzarellą

Bakłażan faszerowany pomidorkami i mozzarellą

Bakłażan faszerowany pomidorkami i mozzarellą
Pyszności
14.08.2017 09:51, aktualizacja: 23.03.2018 10:38

Szukasz przepisu na pyszną przekąskę bez grama mięsa? Jeśli tak, trafiłeś w odpowiednie miejsce. Już za chwilę poznasz recepturę na genialne danie z bakłażanem w roli głównej. Same pyszności!

Składniki:

  1. 1 szt. bakłażan
  2. 1 garść bazylia świeża
  3. 150 ml oliwa z oliwek
  4. 1 łyżka parmezan
  5. 1 ząbek czosnek
  6. 1 szczypta sól
  7. 1 szczypta pieprz
  8. 6 szt. pomidorki koktajlowe
  9. 6 szt. mini mozzarella
  10. 60 g mozzarella starta
Sposób przygotowania:

1. Pokrój bakłażana jak na zdjęciu poniżej.

Obraz

2. W misce zblenduj ze sobą sobą świeżą bazylię, oliwę z oliwek, parmezan, czosnek, sól i pieprz.

Obraz

3. Powstałą mieszankę przelej do otworów w bakłażanie. Umieść w nich również plastry serka i pomidorki. Następnie posyp całe warzywo serem.

Obraz

4. Włóż formę z bakłażanem do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piecz przez 40 minut.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także