bakłażan w kształcie koszyczka z pulpetami
Kategorie KolacjePrzepisy

Bakłażan w kształcie koszyczka z pulpetem

Jeśli lubisz bakłażan, ten przepis na pewno Ci się spodoba. Tym razem połączyliśmy go z pulpetami z indyka.

Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze ciekawie wygląda! Czego chcieć więcej?

Zobacz także: Wegetariańska a’la lasagne przekładana tortillą

Bakłażan w kształcie koszyczka z pulpetem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bakłażan w kształcie koszyczka z pulpetem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce przygotuj mięso na pulpety. W tym celu połącz ze sobą: mięso z indyka, sól, pieprz, suszoną cebulę, czosnek i estragon.
    W misce przygotuj mięso na pulpety. W tym celu połącz ze sobą: mięso z indyka, sól, pieprz, suszoną cebulę, czosnek i estragon.
  2. Natnij bakłażan, jak na zdjęciu poniżej.
    Natnij bakłażan, jak na zdjęciu poniżej.
  3. Teraz stwórz z nich mini koszyczki i umieść w formie do pieczenia.
    Teraz stwórz z nich mini koszyczki i umieść w formie do pieczenia.
  4. Dodaj sos do spaghetti...
    Dodaj sos do spaghetti...
  5. ...i pulpety. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    ...i pulpety. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  6. Na upieczonych bakłażanach rozsyp żółty ser. Wstaw ponownie do piekarnika na 5 minut.
    Na upieczonych bakłażanach rozsyp żółty ser. Wstaw ponownie do piekarnika na 5 minut.
  7. Smacznego!
    Smacznego!
bakłażan w kształcie koszyczka z pulpetami