PrzepisBakłażan w kształcie koszyczka z pulpetem

Bakłażan w kształcie koszyczka z pulpetem

Bakłażan w kształcie koszyczka z pulpetem
Pyszności
08.10.2019 17:00, aktualizacja: 09.09.2020 12:32

Jeśli lubisz bakłażan, ten przepis na pewno Ci się spodoba. Tym razem połączyliśmy go z pulpetami z indyka.

Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze ciekawie wygląda! Czego chcieć więcej?

Składniki:

  1. 4 szt. bakłażany małe
  2. 500 g sos spaghetti
  3. 1/3 łyżeczki sól
  4. 1/3 łyżeczki pieprz
  5. 400 g mielone mięso z indyka
  6. 1 łyżka cebula granulowana
  7. 1 łyżeczka czosnek suszony
  8. 1 łyżka suszony estragon
  9. 100 g starta mozzarella

Sposób przygotowania:

1. W misce przygotuj mięso na pulpety. W tym celu połącz ze sobą: mięso z indyka, sól, pieprz, suszoną cebulę, czosnek i estragon.

Obraz

2. Natnij bakłażan, jak na zdjęciu poniżej.

Obraz

3. Teraz stwórz z nich mini koszyczki i umieść w formie do pieczenia.

Obraz

4. Dodaj sos do spaghetti...

Obraz

5. ...i pulpety. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Na upieczonych bakłażanach rozsyp żółty ser. Wstaw ponownie do piekarnika na 5 minut.

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także