Bakłażan w kształcie koszyczka z pulpetem

Jeśli lubisz bakłażan, ten przepis na pewno Ci się spodoba. Tym razem połączyliśmy go z pulpetami z indyka.
Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze ciekawie wygląda! Czego chcieć więcej?
Zobacz także: Wegetariańska a’la lasagne przekładana tortillą
Składniki:
Porcje- 4 szt. bakłażany małe
- 500 g sos spaghetti
- 1/3 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
- 400 g mielone mięso z indyka
- 1 łyżka cebula granulowana
- 1 łyżeczka czosnek suszony
- 1 łyżka suszony estragon
- 100 g starta mozzarella
Sposób przygotowania:
- W misce przygotuj mięso na pulpety. W tym celu połącz ze sobą: mięso z indyka, sól, pieprz, suszoną cebulę, czosnek i estragon.
- Natnij bakłażan, jak na zdjęciu poniżej.
- Teraz stwórz z nich mini koszyczki i umieść w formie do pieczenia.
- Dodaj sos do spaghetti...
- ...i pulpety. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Na upieczonych bakłażanach rozsyp żółty ser. Wstaw ponownie do piekarnika na 5 minut.
- Smacznego!
Komentarze