Bakłażan w panierce

bakłażan w panierce

Bakłażan w naszej kuchni przeszedł dziś ogromną metamorfozę. Przygotowaliśmy go w panierce i był to strzał w 10! Tego nie można przegapić 😉

Zobacz także: Gołąbki w panierce

Bakłażan w panierce2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bakłażan w panierce
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel bakłażana na pół. Następnie ponacinaj każdy element (jak na zdjęciu poniżej).
    Podziel bakłażana na pół. Następnie ponacinaj każdy element (jak na zdjęciu poniżej).
  2. Gotuj warzywo w osolonej wodzie przez kilka minut.
    Gotuj warzywo w osolonej wodzie przez kilka minut.
  3. Następnie przygotuj panierkę. Najpierw obtocz bakłażana w roztrzepanych jajkach i mącę kukurydzianej.
    Następnie przygotuj panierkę. Najpierw obtocz bakłażana w roztrzepanych jajkach i mącę kukurydzianej.
  4. I na koniec smaż w rozgrzanym oleju.
    I na koniec smaż w rozgrzanym oleju.
  5. Bakłażana w panierce możesz udekorować pomidorkami koktajlowymi i posiekaną pietruszką.
    Bakłażana w panierce możesz udekorować pomidorkami koktajlowymi i posiekaną pietruszką.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×