Bakłażan w naszej kuchni przeszedł dziś ogromną metamorfozę. Przygotowaliśmy go w panierce i był to strzał w 10! Tego nie można przegapić 😉
Zobacz także: Gołąbki w panierce
Składniki:
Porcje- 1 szt. bakłażan
- 2 szt. jajka
- 1 szkl. mąka kukurydziana
- 1 szczypta sól
- pietruszka do dekoracji
- pomidorki koktajlowe do dekoracji
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Podziel bakłażana na pół. Następnie ponacinaj każdy element (jak na zdjęciu poniżej).
- Gotuj warzywo w osolonej wodzie przez kilka minut.
- Następnie przygotuj panierkę. Najpierw obtocz bakłażana w roztrzepanych jajkach i mącę kukurydzianej.
- I na koniec smaż w rozgrzanym oleju.
- Bakłażana w panierce możesz udekorować pomidorkami koktajlowymi i posiekaną pietruszką.
Bakłażan w panierceKurczaka w panierce jadł każdy z nas, a czy próbowaliście kiedykolwiek bakłażana w panierce? Dziś Wam pokażemy jak go przygotować 😊PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/314994
Posted by Pyszności on Wednesday, November 25, 2020