PrzepisBakłażan w panierce

Bakłażan w panierce

Bakłażan w panierce
Pyszności
10.11.2020 17:00, aktualizacja: 27.11.2020 15:55

Bakłażan w naszej kuchni przeszedł dziś ogromną metamorfozę. Przygotowaliśmy go w panierce i był to strzał w 10! Tego nie można przegapić 😉

Składniki:

  1. 1 szt. bakłażan
  2. 2 szt. jajka
  3. 1 szkl. mąka kukurydziana
  4. 1 szczypta sól
  5. pietruszka do dekoracji
  6. pomidorki koktajlowe do dekoracji
  7. olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Podziel bakłażana na pół. Następnie ponacinaj każdy element (jak na zdjęciu poniżej).

Obraz

2. Gotuj warzywo w osolonej wodzie przez kilka minut.

Obraz

3. Następnie przygotuj panierkę. Najpierw obtocz bakłażana w roztrzepanych jajkach i mącę kukurydzianej.

Obraz

4. I na koniec smaż w rozgrzanym oleju.

Obraz

5. Bakłażana w panierce możesz udekorować pomidorkami koktajlowymi i posiekaną pietruszką.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także