Bakłażanowe różyczki

Kwiaty z warzyw? Czemu nie! I to w wydaniu fitowym ?



To dopiero najlepsze połączenie pod słońcem ☀️
Składniki:
Porcje- 150 g szynka drobiowa
- 1 szt. bakłażan
- 2 szt. papryka żółta upieczona w tosterze
- 1/2 szkl. pestki słonecznika
- 1/2 szkl. oliwa z oliwek
- 1/2 szkl. natka pietruszki posiekana
- 1 szt. ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Upiecz paprykę w tosterze i usuń jej skórkę.
- Podziel bakłażan na cienkie pasy.
- W blenderze połącz ze sobą żółtą paprykę, pestki słonecznika, natkę pietruszki, oliwę z oliwek, czosnek, sól oraz pieprz.
- Ułóż obok siebie kilka plastrów bakłażana. Następnie nanieś na nie przygotowaną pastę i dodaj szynkę drobiową. Złóż jak różyczkę.
- Gotowe warzywne kwiaty wstaw do piekarnika na 20-25 minut (temperatura 180 stopni Celsjusza).
- I gotowe!
Komentarze