Wirtualna Polska

Bakłażanowe różyczki

Bakłażanowe różyczki

Kwiaty z warzyw? Czemu nie! I to w wydaniu fitowym ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

To dopiero najlepsze połączenie pod słońcem ☀️

Bakłażanowe różyczki6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bakłażanowe różyczki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Upiecz paprykę w tosterze i usuń jej skórkę.
    Upiecz paprykę w tosterze i usuń jej skórkę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Podziel bakłażan na cienkie pasy.
    Podziel bakłażan na cienkie pasy.
  3. W blenderze połącz ze sobą żółtą paprykę, pestki słonecznika, natkę pietruszki, oliwę z oliwek, czosnek, sól oraz pieprz.
    W blenderze połącz ze sobą żółtą paprykę, pestki słonecznika, natkę pietruszki, oliwę z oliwek, czosnek, sól oraz pieprz.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Ułóż obok siebie kilka plastrów bakłażana. Następnie nanieś na nie przygotowaną pastę i dodaj szynkę drobiową. Złóż jak różyczkę.
    Ułóż obok siebie kilka plastrów bakłażana. Następnie nanieś na nie przygotowaną pastę i dodaj szynkę drobiową. Złóż jak różyczkę.
  5. Gotowe warzywne kwiaty wstaw do piekarnika na 20-25 minut (temperatura 180 stopni Celsjusza).
    Gotowe warzywne kwiaty wstaw do piekarnika na 20-25 minut (temperatura 180 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. I gotowe!
    I gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×