PrzepisFitBakłażanowe różyczki

Bakłażanowe różyczki

Bakłażanowe różyczki
Pyszności
20.11.2018 12:00, aktualizacja: 20.11.2018 13:13

Kwiaty z warzyw? Czemu nie! I to w wydaniu fitowym ?

To dopiero najlepsze połączenie pod słońcem ☀️

Składniki:

  1. 150 g szynka drobiowa
  2. 1 szt. bakłażan
  3. 2 szt. papryka żółta upieczona w tosterze
  4. 1/2 szkl. pestki słonecznika
  5. 1/2 szkl. oliwa z oliwek
  6. 1/2 szkl. natka pietruszki posiekana
  7. 1 szt. ząbek czosnku
  8. 1/2 łyżeczki sól
  9. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Upiecz paprykę w tosterze i usuń jej skórkę.

Obraz

2. Podziel bakłażan na cienkie pasy.

Obraz

3. W blenderze połącz ze sobą żółtą paprykę, pestki słonecznika, natkę pietruszki, oliwę z oliwek, czosnek, sól oraz pieprz.

Obraz

4. Ułóż obok siebie kilka plastrów bakłażana. Następnie nanieś na nie przygotowaną pastę i dodaj szynkę drobiową. Złóż jak różyczkę.

Obraz

5. Gotowe warzywne kwiaty wstaw do piekarnika na 20-25 minut (temperatura 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. I gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także