Balonowe miseczki z czekoladowym musem

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Z roztopionej gorzkiej czekolady (200 g) utwórz kleksy. Następnie zanurz balony w czekoladzie do połowy i umieść je na wcześniej zrobionych kleksach (jak na zdjęciu poniżej). Wstaw do zamrażarki na 40 minut.
  2. W osobnej miseczce połącz ze sobą 3 białka i sól. Ubij na pianę i stopniowo zacznij dodawać cukier.
  3. W kolejnej misce połącz ze sobą roztopioną czekoladę (200 g) i 3 żółta. Dokładnie wymieszaj.
  4. Po chwili zacznij dodawać mieszankę z białek. Następnie ubij śmietanę i dodaj do czekoladowej mieszanki. Całość chłodź min. 2 godziny.
  5. Usuń balony i w powstałych miseczkach umieść czekoladowy mus.
  6. Udekoruj przy pomocy wiórek z białej czekolady i orzechów laskowych. Smacznego!