in

Bananowa chmurka

Dziś przychodzimy z kolejnym przepisem na pyszne ciasto bez pieczenia. Bananowa chmurka to idealne połączenie smaków, których nie możecie przegapić 🙂

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze połącz ze sobą herbatniki kakaowe oraz roztopione masło. Następnie przełóż powstałą mieszankę do formy do pieczenia. Schłodź przez 30 minut.
    W blenderze połącz ze sobą herbatniki kakaowe oraz roztopione masło. Następnie przełóż powstałą mieszankę do formy do pieczenia. Schłodź przez 30 minut.
  2. Kolejną warstwę stwórz przy pomocy masy kajmakowej. Na wierzchu ułóż kawałki bananów.
    Kolejną warstwę stwórz przy pomocy masy kajmakowej. Na wierzchu ułóż kawałki bananów.
  3. W mikserze połącz ze sobą śmietankę 30%, cukier puder oraz serek mascarpone. Powstałą masę przełóż do formy do pieczenia. Całość wstaw do lodówki na 2 godziny.
    W mikserze połącz ze sobą śmietankę 30%, cukier puder oraz serek mascarpone. Powstałą masę przełóż do formy do pieczenia. Całość wstaw do lodówki na 2 godziny.
  4. Przed podaniem możesz udekorować ciasto przy pomocy startej czekolady.
    Przed podaniem możesz udekorować ciasto przy pomocy startej czekolady.