Bananowa fantazja

Porcje
15
Porcje
15
Składniki
Biszkopt
Sposób przygotowania
  1. W misce połącz ze sobą mleko (200 ml), żółtka, budyń śmietankowy, mąkę pszenną oraz ziemniaczaną.
  2. Do garnka z mlekiem (500 ml) dodaj kawę rozpuszczalną i cukier wanilinowy.
  3. Gdy mleko zacznie kipieć, dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę. Całość zagotuj i odstaw do ostudzenia.
  4. W mikserze ubij miękkie masło. Następnie zacznij dodawać cukier puder i przestudzoną mieszankę.
  5. Na biszkopcie rozprowadź dżem porzeczkowy. Następnie ułóż na nim banany (przecięte na pół i skroplone sokiem z cytryny).
  6. Na owocach rozprowadź kawową masę. Następnie na wierzchu dodaj kakao.
  7. Kolejną warstwę stwórz z ubitej śmietany (przy pomocy miksera połącz ze sobą bita śmietanę i mleko). Wstaw placek do lodówki min. na 4 godziny.
  8. Gotowy deser możesz przyozdobić startą czekoladą. I to wszystko!