in

Bananowo-czekoladowe szaleństwo

Wraz z początkiem weekendu przychodzimy do Was z propozycją, która z pewnością skradnie Wasze serca! Pyszne bananowo-czekoladowe szaleństwo już na stałe zadomowi się w Waszych domach. Po prostu nie ma innej opcji.

Bananowo-czekoladowe szaleństwo
Bananowo-czekoladowe szaleństwo
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto podziel na kilka kwadratów. W przypadku połowy takich elementów wykrój środek (jak na zdjęciu poniżej). Następnie nałóż je na całe kwadraty i rozprowadź po całej powierzchni roztrzepane jajko.
    Ciasto podziel na kilka kwadratów. W przypadku połowy takich elementów wykrój środek (jak na zdjęciu poniżej). Następnie nałóż je na całe kwadraty i rozprowadź po całej powierzchni roztrzepane jajko.
  2. Piecz kieszonki z ciasta francuskiego przez 15 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
    Piecz kieszonki z ciasta francuskiego przez 15 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
  3. Przy pomocy łyżki zrób w każdej kieszonce otwór. Następnie rozprowadź w nim nutellę.
    Przy pomocy łyżki zrób w każdej kieszonce otwór. Następnie rozprowadź w nim nutellę.
  4. Do każdej kieszonki włóż kawałek banana.
    Do każdej kieszonki włóż kawałek banana.
  5. Ponownie umieść blaszkę w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku i piecz przez 5 minut.
    Ponownie umieść blaszkę w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku i piecz przez 5 minut.
  6. Posyp każdą kieszonkę posiekanymi orzechami laskowymi i ciesz się pysznym smakiem przygotowanego deseru.
    Posyp każdą kieszonkę posiekanymi orzechami laskowymi i ciesz się pysznym smakiem przygotowanego deseru.