Bananowo-czekoladowe szaleństwo

Wraz z początkiem weekendu przychodzimy do Was z propozycją, która z pewnością skradnie Wasze serca! Pyszne bananowo-czekoladowe szaleństwo już na stałe zadomowi się w Waszych domach. Po prostu nie ma innej opcji.
Składniki:
Porcje- 400 g ciasto francuskie
- 1 szt. jajko
- 1/3 szkl. Nutella
- 1 szt. banan
- 1/3 szkl. orzechy laskowe posiekane
Sposób przygotowania:
- Ciasto podziel na kilka kwadratów. W przypadku połowy takich elementów wykrój środek (jak na zdjęciu poniżej). Następnie nałóż je na całe kwadraty i rozprowadź po całej powierzchni roztrzepane jajko.
- Piecz kieszonki z ciasta francuskiego przez 15 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
- Przy pomocy łyżki zrób w każdej kieszonce otwór. Następnie rozprowadź w nim nutellę.
- Do każdej kieszonki włóż kawałek banana.
- Ponownie umieść blaszkę w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku i piecz przez 5 minut.
- Posyp każdą kieszonkę posiekanymi orzechami laskowymi i ciesz się pysznym smakiem przygotowanego deseru.
Komentarze