Bananowo-karmelowe brownie

Mamy ogromną słabość do brownie, dlatego postanowiliśmy jeszcze bardziej podkręcić jego smak, dodając banany i krówki. Po prostu idealna kombinacja!

Bananowo-karmelowe brownie12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bananowo-karmelowe brownie
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Brownie
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. W rondelku połącz masło i czekoladowe dropsy. Podgrzewaj do momentu uzyskania jednolitej masy.
    W rondelku połącz masło i czekoladowe dropsy. Podgrzewaj do momentu uzyskania jednolitej masy.
  2. Następnie w osobnej misce połącz jajka i cukier.
    Następnie w osobnej misce połącz jajka i cukier.
  3. Jako kolejny składnik dodaj przestudzoną mieszankę czekoladową.
    Jako kolejny składnik dodaj przestudzoną mieszankę czekoladową.
  4. Nie zapomnij również o mące i szczypcie soli.
    Nie zapomnij również o mące i szczypcie soli.
  5. Przełóż masę do formy do pieczenia, po czym przygotuj banany. Obierz owoce i powycinaj w nich otwory, w których już za chwilę umieścisz krówki.
    Przełóż masę do formy do pieczenia, po czym przygotuj banany. Obierz owoce i powycinaj w nich otwory, w których już za chwilę umieścisz krówki.
  6. Wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  7. Gotowy deser podawaj z lodami i ulubionymi polewami ?
    Gotowy deser podawaj z lodami i ulubionymi polewami ?

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×