Bananowo-karmelowe ciasto z rumem

Uwielbiam banany, dlatego postanowiłam wykorzystać je w kolejnym przepisie na pyszne ciasto. Ślinka cieknie od samego patrzenia ?

Odwrócone bananowe babeczki z czekoladą12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Odwrócone bananowe babeczki z czekoladą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Warstwa bananowo-karmelowa
Ciasto bananowe

Sposób przygotowania:

  1. W tortownicy ułóż obrane i podzielone wzdłuż banany.
    W tortownicy ułóż obrane i podzielone wzdłuż banany.
  2. W rondelku połącz ze sobą masło, brązowy cukier, ciemny rum, ekstrakt waniliowy oraz cynamon. Przelej powstałą mieszankę do tortownicy.
    W rondelku połącz ze sobą masło, brązowy cukier, ciemny rum, ekstrakt waniliowy oraz cynamon. Przelej powstałą mieszankę do tortownicy.
  3. Czas na przygotowanie ciasta bananowego. W tym celu zmiksuj ze sobą jajka, cukier brązowy, olej, ekstrakt waniliowy, ciemny rum i rozgniecione banany.
    Czas na przygotowanie ciasta bananowego. W tym celu zmiksuj ze sobą jajka, cukier brązowy, olej, ekstrakt waniliowy, ciemny rum i rozgniecione banany.
  4. Po chwili dodaj mąkę, sól i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
    Po chwili dodaj mąkę, sól i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
  5. Przełóż mieszankę do tortownicy i wstaw do piekarnika (temp. 175 stopni Celsjusza, czas: 25 minut). Po upieczeniu, odstaw do ostygnięcia.
    Przełóż mieszankę do tortownicy i wstaw do piekarnika (temp. 175 stopni Celsjusza, czas: 25 minut). Po upieczeniu, odstaw do ostygnięcia.
  6. Odwróć ciasto, tak aby warstwa bananowo-karmelowa była na górze. I to wszystko 🙂
    Odwróć ciasto, tak aby warstwa bananowo-karmelowa była na górze. I to wszystko :)

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×